Yeterlilik Kodu | TR0030034965 | |
Yeterlilik Adı | Su Ürünleri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Bardakçı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü, 65090 Tuşba/Van | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.yyu.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 7 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 7 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Balıkçılık | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | Su Ürünleri Fakültesi, su ürünlerinin tüm alanlarında teknolojik bilgilere sahip teknik eleman ve araştırıcı insan gücü yetiştirmek, araştırma ve yayın yapmak, topluma yön verecek, yeniliklere açık, kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak, uluslararası standartta mühendis ve akademisyenler yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Bu amacı gerçekleştirirken bölge ihtiyaçları öncelikli olmak üzere, evrensel bilgi ve teknoloji üretimi ile sürdürülebilir toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak araştırma, eğitim ve yayım faaliyetlerini gerçekleştirme misyonu ile hareket edecektir. Fakültemiz, öğrencilere teorik bilgi vermenin yanında gerekli uygulamaları yaptırmayı, ülkemiz balıkçılığına ve su ürünleri yetiştiriciliğine yararlı hizmetler vermeyi hedeflemektedir. Balıkçılar ve su ürünleri işletmeleri ile ilgili sorunları yerinde saptayarak çözüm önerileri getirmeye, sorunları çözmek üzere gerekli inceleme ve araştırmaları yapar. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Öğrenciler her yarıyılda en az bir ara sınav ile yarıyıl sonu sınavına girerler. Fakülte kurulu ve Bölüm Başkanlıklarının önerisiyle proje, seminer, arazi çalışmaları, laboratuar veya ikinci bir ara sınav, telafi sınavı gibi yarıyıl içi çalışması da yapılabilir. Ara sınavların yapılacağı tarihler üniversite senatosu tarafından dönem başında belirlenir ve sınav tarihinden en az iki hafta önce dekanlık tarafından ilân edilir. Ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı notları 100 puan üzerinden verilir. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Dereceyi alabilmek / programı tamamlamak için 120 AKTS kredisi karşılığı ilan edilen lisansüstü ders programından ders alınması ve başarılı bir şekilde bu derslerin tamamlanması gerekmektedir. Ders aşamasının tamamlanmasına müteakip danışman öğretim üyesinin nezaretinde belirlenecek bir konuda tez çalışması yapılarak teslim edilmelidir. Buna ilaveten, tezi kabul edilen öğrencinin, çalışmasını sözlü olarak atanacak jüri önünde başarılı bir şekilde sunması istenmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Su Ürünleri Fakültesi mezunları, balıkçılık ve su ürünleri üretim işletmeleri ve balıkçı gemileri başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Pedagojik formasyon alarak Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kamu kuruluşlarında çalışabilmektedirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Belge sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030034965
Su Ürünleri Fakültesi, su ürünlerinin tüm alanlarında teknolojik bilgilere sahip teknik eleman ve araştırıcı insan gücü yetiştirmek, araştırma ve yayın yapmak, topluma yön verecek, yeniliklere açık, kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak, uluslararası standartta mühendis ve akademisyenler yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Bu amacı gerçekleştirirken bölge ihtiyaçları öncelikli olmak üzere, evrensel bilgi ve teknoloji üretimi ile sürdürülebilir toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak araştırma, eğitim ve yayım faaliyetlerini gerçekleştirme misyonu ile hareket edecektir. Fakültemiz, öğrencilere teorik bilgi vermenin yanında gerekli uygulamaları yaptırmayı, ülkemiz balıkçılığına ve su ürünleri yetiştiriciliğine yararlı hizmetler vermeyi hedeflemektedir. Balıkçılar ve su ürünleri işletmeleri ile ilgili sorunları yerinde saptayarak çözüm önerileri getirmeye, sorunları çözmek üzere gerekli inceleme ve araştırmaları yapar.
- İlgili alanda uzmanlaşmış ve ülkesindeki mevcut durumla ilgili yeterli bilgiye sahip olma.
- Alanında yeterli bilgiye sahip olma.
- Alanı ile ilgili bağımsız olarak proje yürütebilme.
- Alanındaki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme.
- Alanı ile ilgili elde ettiği bilgileri toplumun ilgili kesimleri ile paylaşabilme.
- Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma.
- Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme.
- Proje geliştirebilme.
- Alanındaki sorunlara çözüm geliştirebilme.
- Elde ettiği bilimsel verileri sosyal medya ve basın yolu ile paylaşabilme.
- Sorunları analiz edebilme.
- Sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme.
- Alanında eğitim verebilme.
- Alanındaki araçları kullanabilme.
- Ülkedeki yeni gelişmeleri takip etme.
- Alanındaki çözüm önerilerini ilgili kuruluşlar ile paylaşabilme.
Öğrenciler her yarıyılda en az bir ara sınav ile yarıyıl sonu sınavına girerler. Fakülte kurulu ve Bölüm Başkanlıklarının önerisiyle proje, seminer, arazi çalışmaları, laboratuar veya ikinci bir ara sınav, telafi sınavı gibi yarıyıl içi çalışması da yapılabilir. Ara sınavların yapılacağı tarihler üniversite senatosu tarafından dönem başında belirlenir ve sınav tarihinden en az iki hafta önce dekanlık tarafından ilân edilir. Ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı notları 100 puan üzerinden verilir.
Su Ürünleri Fakültesi mezunları, balıkçılık ve su ürünleri üretim işletmeleri ve balıkçı gemileri başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Pedagojik formasyon alarak Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kamu kuruluşlarında çalışabilmektedirler.
Belge sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030034965 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | University of Van Yuzuncu Yil | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | ||
Orientation | Academic | |
EQF Level | 7 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 7 | |
Thematic Areas | Fisheries | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |