Yeterlilik Kodu | TR0030001819 | |
Yeterlilik Adı | Konaklama İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Anadolu Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü 26470 Tepebaşı / ESKİŞEHİR | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.anadolu.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 7 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 7 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Otel, restoranlar ve catering | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) |
ISCO: 08 | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 90 | |
Programın Normal Süresi | 1 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Öğrencinin toplam 75 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 10 ders ve dönem projesini başarmış olması ve aldığı tüm derslerden en az YT, CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Gerekli koşulları yerine getirerek mezun olanlar, "Konaklama İşletmeciliği Bilim Uzmanlığı Diploması" alır. Mezunlar konaklama işletmelerinin yanında; yiyecek-içecek işletmeleri, termal turizm merkezleri, kongre-konferans merkezleri, denizcilik ve kurvaziyer işletmeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığının çeşitli birimleri, enformasyon merkezleri ve akademik kariyer gibi birçok farklı alanda istihdam olanağına sahiptir. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030001819
ISCO: 08
ISCO: 08
- Bilgileri genişletme, bilimsel araştırma yapabilme.
- Bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk ile kullanabilme.
- Konaklama işletmeciliği alanındaki bir problemi bağımsız olarak kurgulayabilme, çözüm yöntemi geliştirebilme, çözebilme, sonuçları değerlendirebilme ve gerektiğinde uygulayabilme.
- Güncel gelişmeleri sistemli bir şekilde aktarabilme.
- Yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilme.
- Konaklama işletmeciliği alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilme ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilme.
- En az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim yeteneğine sahip olabilme (European Language Portfolio Global Scale Level B2).
- İletişim teknolojilerini kullanabilme.
- Konaklama işletmeciliği alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında bilimsel, sosyal ve etik değerleri gözeterek bu değerleri öğretebilme ve denetleyebilme.
- Disiplinlerarası çalışmalar yapabilme.
Gerekli koşulları yerine getirerek mezun olanlar, "Konaklama İşletmeciliği Bilim Uzmanlığı Diploması" alır. Mezunlar konaklama işletmelerinin yanında; yiyecek-içecek işletmeleri, termal turizm merkezleri, kongre-konferans merkezleri, denizcilik ve kurvaziyer işletmeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığının çeşitli birimleri, enformasyon merkezleri ve akademik kariyer gibi birçok farklı alanda istihdam olanağına sahiptir.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030001819 | |
Qualification Title | Master's Diploma without Thesis in Hospitality Management (Online) | |
Awarding Body | Council Of Higher Education | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | ||
Orientation | Academic | |
EQF Level | 7 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 7 | |
Thematic Areas | Hotel, restaurants and catering | |
National Occupation Classification |
ISCO: 08 | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description |
| |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | Graduates to fulfill the conditions required for graduation, "Hospitality Management MA-Program" will receive. Alumni Besides accommodation businesses; food and beverage operations, thermal tourism centers, the congress-conference center, enterprises shipping and cruising, the various units of the Ministry of Culture and Tourism, information ongoing and academic career in many different areas such as employment opportunities are available. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is valid indefinetely. | |
Url | Open Address |
TR0030001819
ISCO: 08
ISCO: 08
- Knowledge supported by contemporary scientific.
- Determine and analyze complex problems hypothetical conclusions.
- Inform professional and non-professional audiences about hopitality management related topics, transmit thoughts, problems and solutions in written and oral ways.
- To be able to transfer of current developments in the field.
- Reveal strengths and weaknesses of different approaches.
- Take the responsibility and create solutions for unforeseen problems in complicated problems in the field of hospitality management.
- Plan, organize and manage training programs for the stakeholders and employees under their responsibility, in order to increase their understanding and skills in tourism.
- Information technologies used in tourism.
- Have relevant information on legal issues related to working life and the industry, to appreciate basic values and ethical issues and behave accordingly.
- To do interdisciplinary studies.
Graduates to fulfill the conditions required for graduation, "Hospitality Management MA-Program" will receive. Alumni Besides accommodation businesses; food and beverage operations, thermal tourism centers, the congress-conference center, enterprises shipping and cruising, the various units of the Ministry of Culture and Tourism, information ongoing and academic career in many different areas such as employment opportunities are available.
Qualification is valid indefinetely.