Yeterlilik Kodu

TR0030001819

Yeterlilik Adı
Konaklama İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumAnadolu Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiAnadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü 26470 Tepebaşı / ESKİŞEHİR
Sorumlu Kurum URLhttp://www.anadolu.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Otel, restoranlar ve catering
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO: 08

KategoriAna
Kredi Değeri90
Programın Normal Süresi 1
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Bilgileri genişletme, bilimsel araştırma yapabilme.
  • Bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk ile kullanabilme.
  • Konaklama işletmeciliği alanındaki bir problemi bağımsız olarak kurgulayabilme, çözüm yöntemi geliştirebilme, çözebilme, sonuçları değerlendirebilme ve gerektiğinde uygulayabilme.
  • Güncel gelişmeleri sistemli bir şekilde aktarabilme.
  • Yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilme.
  • Konaklama işletmeciliği alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilme ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilme.
  • En az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim yeteneğine sahip olabilme (European Language Portfolio Global Scale Level B2).
  • İletişim teknolojilerini kullanabilme.
  • Konaklama işletmeciliği alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında bilimsel, sosyal ve etik değerleri gözeterek bu değerleri öğretebilme ve denetleyebilme.
  • Disiplinlerarası çalışmalar yapabilme.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıÖğrencinin toplam 75 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 10 ders ve dönem projesini başarmış olması ve aldığı tüm derslerden en az YT, CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Gerekli koşulları yerine getirerek mezun olanlar, "Konaklama İşletmeciliği Bilim Uzmanlığı Diploması" alır. Mezunlar konaklama işletmelerinin yanında; yiyecek-içecek işletmeleri, termal turizm merkezleri, kongre-konferans merkezleri, denizcilik ve kurvaziyer işletmeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığının çeşitli birimleri, enformasyon merkezleri ve akademik kariyer gibi birçok farklı alanda istihdam olanağına sahiptir.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030001819


Yeterlilik Adı
Konaklama İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Anadolu Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü 26470 Tepebaşı / ESKİŞEHİR

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO: 08


AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO: 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
90

Programın Normal Süresi
1

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Bilgileri genişletme, bilimsel araştırma yapabilme.
  • Bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk ile kullanabilme.
  • Konaklama işletmeciliği alanındaki bir problemi bağımsız olarak kurgulayabilme, çözüm yöntemi geliştirebilme, çözebilme, sonuçları değerlendirebilme ve gerektiğinde uygulayabilme.
  • Güncel gelişmeleri sistemli bir şekilde aktarabilme.
  • Yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilme.
  • Konaklama işletmeciliği alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilme ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilme.
  • En az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim yeteneğine sahip olabilme (European Language Portfolio Global Scale Level B2).
  • İletişim teknolojilerini kullanabilme.
  • Konaklama işletmeciliği alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında bilimsel, sosyal ve etik değerleri gözeterek bu değerleri öğretebilme ve denetleyebilme.
  • Disiplinlerarası çalışmalar yapabilme.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Öğrencinin toplam 75 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 10 ders ve dönem projesini başarmış olması ve aldığı tüm derslerden en az YT, CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Gerekli koşulları yerine getirerek mezun olanlar, "Konaklama İşletmeciliği Bilim Uzmanlığı Diploması" alır. Mezunlar konaklama işletmelerinin yanında; yiyecek-içecek işletmeleri, termal turizm merkezleri, kongre-konferans merkezleri, denizcilik ve kurvaziyer işletmeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığının çeşitli birimleri, enformasyon merkezleri ve akademik kariyer gibi birçok farklı alanda istihdam olanağına sahiptir.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030001819

Qualification Title
Master's Diploma without Thesis in Hospitality Management (Online)
Awarding BodyCouncil Of Higher Education
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasHotel, restaurants and catering
National Occupation Classification

ISCO: 08

CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • Knowledge supported by contemporary scientific.
  • Determine and analyze complex problems hypothetical conclusions.
  • Inform professional and non-professional audiences about hopitality management related topics, transmit thoughts, problems and solutions in written and oral ways.
  • To be able to transfer of current developments in the field.
  • Reveal strengths and weaknesses of different approaches.
  • Take the responsibility and create solutions for unforeseen problems in complicated problems in the field of hospitality management.
  • Plan, organize and manage training programs for the stakeholders and employees under their responsibility, in order to increase their understanding and skills in tourism.
  • Information technologies used in tourism.
  • Have relevant information on legal issues related to working life and the industry, to appreciate basic values and ethical issues and behave accordingly.
  • To do interdisciplinary studies.
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)

Graduates to fulfill the conditions required for graduation, "Hospitality Management MA-Program" will receive. Alumni Besides accommodation businesses; food and beverage operations, thermal tourism centers, the congress-conference center, enterprises shipping and cruising, the various units of the Ministry of Culture and Tourism, information ongoing and academic career in many different areas such as employment opportunities are available.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is valid indefinetely.

Url Open Address
Qualification Code

TR0030001819


Qualification Title
Master's Diploma without Thesis in Hospitality Management (Online)

Awarding Body
Council Of Higher Education

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification

ISCO: 08


EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

ISCO: 08


Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • Knowledge supported by contemporary scientific.
  • Determine and analyze complex problems hypothetical conclusions.
  • Inform professional and non-professional audiences about hopitality management related topics, transmit thoughts, problems and solutions in written and oral ways.
  • To be able to transfer of current developments in the field.
  • Reveal strengths and weaknesses of different approaches.
  • Take the responsibility and create solutions for unforeseen problems in complicated problems in the field of hospitality management.
  • Plan, organize and manage training programs for the stakeholders and employees under their responsibility, in order to increase their understanding and skills in tourism.
  • Information technologies used in tourism.
  • Have relevant information on legal issues related to working life and the industry, to appreciate basic values and ethical issues and behave accordingly.
  • To do interdisciplinary studies.

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)

Graduates to fulfill the conditions required for graduation, "Hospitality Management MA-Program" will receive. Alumni Besides accommodation businesses; food and beverage operations, thermal tourism centers, the congress-conference center, enterprises shipping and cruising, the various units of the Ministry of Culture and Tourism, information ongoing and academic career in many different areas such as employment opportunities are available.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is valid indefinetely.


Url
Open Address