Yeterlilik Kodu | TR0030015120 | |
Yeterlilik Adı | Süt ve Ürünleri Teknolojisi Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Ege Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Ege Üniversitesi Rektörlüğü Gençlik Caddesi No : 12 35040 Bornova - İZMİR | |
Sorumlu Kurum URL | http://ege.edu.tr/ | |
Yönelim | Genel | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Bitki ve hayvancılık ürünleri | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Bu program İKMEP dahilindedir. Ege Üniversitesi 'Sınav Yönetmeliği' ve 'Ege Üniversitesi Ölçme Değerlendirme Yönetmeliği' uygulanmaktadır. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve üniversite seçme sınavından yeterli puanı almış olması gerekmektedir. | |
Başarma Şartları | Programda mevcut olan derslerin tümnünü başarı ile tamamlamak için 4.00 üzerinden 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve mesleki stajını başarıyla tamamlamak gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Mezunların Çalışma Alanları: 1.Kamu kurum ve kuruluşları: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri, Araştırma Enstitüleri ve Belediyeler. 2.Tarımsal Amaçlı Kooperatifler: Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarım Satış Kooperatifleri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri. 3.Özel Sektör İşletmeleri: Süt ve ürünleri üretim (süt fabrikaları, mandıralar, dondurma fabrikaları vb. işletmeler) ve pazarlama işletmeleri. 4.Kendi işletmeleri: Süt ve ürünleri üretim ve pazarlama işletmeleri. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Belge sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030015120
- Süt ve ürünleri teknolojisi için gerekli temel bilim konularını öğrenebilme.
- Gıda ürünlerinde kullanılan katkı maddelerinin fonksiyonlarını açıklayabilme ve kullanım şekillerine uygun kullanılmasını yönetebilme.
- Gıda mevzuatı konusunda bilgi sahibi olabilme ve uygulayabilme.
- Süt ve ürünleri analiz yöntemlerini öğrenebilme ve uygulayabilme.
- İçme sütü ve süt ürünleri teknolojilerini öğrenebilme ve uygulayabilme.
- İçme sütü ve süt ürünleri işletmelerinin hijyeni konusunda bilgi sahibi olabilme ve uygulayabilme.
- Süt ve ürünlerinin kalite kontrolü, muhafazası ve pazara hazırlanması konusunda bilgi sahibi olabilme.
- Sütün bileşimi, kimyası ve mikrobiyolojisinin teknolojik açıdan önemini kavrayabilme.
- Yeni tarımsal teknolojilerin üreticiye benimsetilmesinde kullanılacak araç ve yöntemler konusunda bilgi sahibi olabilme.
- Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olma.
Bu program İKMEP dahilindedir. Ege Üniversitesi 'Sınav Yönetmeliği' ve 'Ege Üniversitesi Ölçme Değerlendirme Yönetmeliği' uygulanmaktadır.
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve üniversite seçme sınavından yeterli puanı almış olması gerekmektedir.
Mezunların Çalışma Alanları: 1.Kamu kurum ve kuruluşları: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri, Araştırma Enstitüleri ve Belediyeler. 2.Tarımsal Amaçlı Kooperatifler: Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarım Satış Kooperatifleri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri. 3.Özel Sektör İşletmeleri: Süt ve ürünleri üretim (süt fabrikaları, mandıralar, dondurma fabrikaları vb. işletmeler) ve pazarlama işletmeleri. 4.Kendi işletmeleri: Süt ve ürünleri üretim ve pazarlama işletmeleri.
Belge sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030015120 | |
Qualification Title | Milk and Dairy Products Technology Associate Degree | |
Awarding Body | EGE UNIVERSITY | |
Awarding Body Contact | Ege University Rectorate Gençlik Caddesi 35040 Bornova – Izmir Telephone: (0-232) 311 10 10 Email: webadmin@ege.edu.tr | |
Awarding Body Url | http://ege.edu.tr/ | |
Orientation | General | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Crop and livestock production | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | Odemis Vocational School applies Ege University examination regulation. | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | It is necessary that the candidates must have degree of high schools and their equivalents and must take required mark from YGS exam. | |
Conditions for Success | The students must get 2 out of 4 grade point average and must complete their professional training. | |
Progression Paths (Relationship Type) | Working fields of the graduates: 1.Public institutions and organizations 2.The agricultural cooperatives 3. Private firms 4.Own business | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Belge sürekli geçerlidir. | |
Url | Open Address |
TR0030015120
Odemis Vocational School applies Ege University examination regulation.
It is necessary that the candidates must have degree of high schools and their equivalents and must take required mark from YGS exam.
Working fields of the graduates: 1.Public institutions and organizations 2.The agricultural cooperatives 3. Private firms 4.Own business
Belge sürekli geçerlidir.