Yeterlilik Kodu

TR0030026996

Yeterlilik Adı
Su Ürünleri Mühendisliği Lisans Diploması
Sorumlu KurumMersin Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiÇiftlikköy, Mersin Ünv., 33110 Yenişehir/Mersin
Sorumlu Kurum URLhttp://www.mersin.edu.tr/
Yönelim-
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Bitki ve hayvancılık ürünleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
Kategori-
Kredi Değeri-
Programın Normal Süresi -
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)-
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Su Ürünleri Fakültesi, su ürünleri temel bilimler, yetiştiricilik ve avlama işleme teknolojisi bölümlerinden oluşmakta olup bu bölümlerle ilgili temel bilgilere sahip ve bu bilgileri uygulamaya dökerek Su Ürünleri sektörünün sorunlarına pratik çözümler getirebilecek analitik düşünme yeteneğine sahip Su Ürünleri Mühendisleri mezun etmek program profilinin en önemli çıktılarından birisidir. Fakülte ders programı temel bilimler, yetiştiricilik ve avlama ve işleme teknolojisi bölümlerine ait zorunlu ve seçmeli derslerden oluşmaktadır. Öğrenciler kendi isteklerine göre 7. ve 8. sömestre de tamamlamakla yükümlü oldukları sırasıyla 15 ve 10 kredilik seçmeli dersleri Su Ürünleri Fakültesini oluşturan 3 bölümü kapsayan geniş bir seçmeli ders portföyünden seçme imkânına sahiptir. Böylece, Su Ürünleri Mühendisliği programı, gerek bireysel gerekse de gruplar halinde disiplinler arası çalışmalarla su ürünleri temel bilimler, yetiştiricilik ve avlama ve işleme teknolojileri problemlerini tanımlayarak çözüm üretebilecek Su Ürünleri mühendisleri yetiştirmektedir.
  • Mersin Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. İlgili yüksekokul/fakülte/enstitü yönetim kurulu tarafından ders içeriğinin onaylanması ve süresi içinde başvurulması durumunda öğrenciler, derslerden muaf tutulacaktır.
  • Bu program mezunları, KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) den gereken puanı almaları durumunda Tarım Bakanlığı tarafından Su Ürünleri Mühendisi olarak atanmaktadır. Ayrıca özel sektöre ait balık üretim çiftlikleri, su ürünleri işleme tesisleri ve yem yapım fabrikalarında çalışabilmektedirler.
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Lisans eğitimi için adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve ÖSYM’nin uyguladığı merkezi sınavın ilgili alanından yeterli puanı almış olması gerekir.

Başarma ŞartlarıProgramında mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Lisans eğitimini tamamlayan adaylar; ALES sınavından geçerli not almaları, yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları ve bilim sınavını başarmaları koşuluyla lisansüstü programlarında öğrenim görebilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030026996


Yeterlilik Adı
Su Ürünleri Mühendisliği Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Mersin Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Çiftlikköy, Mersin Ünv., 33110 Yenişehir/Mersin

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
-

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
-

Kredi Değeri
-

Programın Normal Süresi
-

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
-

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Su Ürünleri Fakültesi, su ürünleri temel bilimler, yetiştiricilik ve avlama işleme teknolojisi bölümlerinden oluşmakta olup bu bölümlerle ilgili temel bilgilere sahip ve bu bilgileri uygulamaya dökerek Su Ürünleri sektörünün sorunlarına pratik çözümler getirebilecek analitik düşünme yeteneğine sahip Su Ürünleri Mühendisleri mezun etmek program profilinin en önemli çıktılarından birisidir. Fakülte ders programı temel bilimler, yetiştiricilik ve avlama ve işleme teknolojisi bölümlerine ait zorunlu ve seçmeli derslerden oluşmaktadır. Öğrenciler kendi isteklerine göre 7. ve 8. sömestre de tamamlamakla yükümlü oldukları sırasıyla 15 ve 10 kredilik seçmeli dersleri Su Ürünleri Fakültesini oluşturan 3 bölümü kapsayan geniş bir seçmeli ders portföyünden seçme imkânına sahiptir. Böylece, Su Ürünleri Mühendisliği programı, gerek bireysel gerekse de gruplar halinde disiplinler arası çalışmalarla su ürünleri temel bilimler, yetiştiricilik ve avlama ve işleme teknolojileri problemlerini tanımlayarak çözüm üretebilecek Su Ürünleri mühendisleri yetiştirmektedir.
  • Mersin Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. İlgili yüksekokul/fakülte/enstitü yönetim kurulu tarafından ders içeriğinin onaylanması ve süresi içinde başvurulması durumunda öğrenciler, derslerden muaf tutulacaktır.
  • Bu program mezunları, KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) den gereken puanı almaları durumunda Tarım Bakanlığı tarafından Su Ürünleri Mühendisi olarak atanmaktadır. Ayrıca özel sektöre ait balık üretim çiftlikleri, su ürünleri işleme tesisleri ve yem yapım fabrikalarında çalışabilmektedirler.

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Lisans eğitimi için adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve ÖSYM’nin uyguladığı merkezi sınavın ilgili alanından yeterli puanı almış olması gerekir.


Başarma Şartları
Programında mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Lisans eğitimini tamamlayan adaylar; ALES sınavından geçerli not almaları, yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları ve bilim sınavını başarmaları koşuluyla lisansüstü programlarında öğrenim görebilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030026996

Qualification Title
Awarding BodyMersin University
Awarding Body ContactÇiftlikköy, Mersin Ünv., 33110 Yenişehir/Mersin
Awarding Body Urlhttps://www.mersin.edu.tr/
Orientation-
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasCrop and livestock production
National Occupation Classification -
Category-
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030026996


Qualification Title

Awarding Body
Mersin University

Awarding Body Contact
Çiftlikköy, Mersin Ünv., 33110 Yenişehir/Mersin

Awarding Body Url

Orientation
-

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
-

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address