Yeterlilik Kodu | TR0030024135 | |
Yeterlilik Adı | Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Tezli Yüksek Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Çukurova Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Balcalı, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, 01330 Sarıçam/Adana | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.cu.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 7 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 7 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Balıkçılık | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi programının amacı avcılık teknikleri, av araçları seçiciliği, sürdürülebilir balıkçılık yönetimi , su ürünlerinin işlenmesi , su ürünlerinin güvenliği ve kalite kontrol analizleri, su ürünlerinin besinsel bileşenleri ve su ürünlerinde biyoteknoloji ve nanoteknoloji uygulamaları konularında araştırmalar yapmak ve Lisans diplomasına sahip öğrencileri, bu alanlarda uzmanlaşmış, konusundaki en son bilimsel gelişmeleri takip edebilen , öğrenme ve uygulama becerisine sahip bireyler olarak eğitmektir. Bu anabilim dalında 5 Profesör, 3 Doçent ve 2 Yardımcı Doçent görev almaktadır. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Bu programa öğrenciler "Ç.Ü. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" çerçevesinde ALES, Lisans mezuniyet not ortalaması ve mülakat sınavının birlikte değerlendirilmesi sonucunda kendi alanında veya ilgili alanlarda lisansüstü programlarda eğitimlerine devam edebilirler. | |
Başarma Şartları | T.C.Çukurova Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim- Öğretim Yönetmeliği hükümleri | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Bu programın mezunları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Belediyeler gibi kamu kurumlarında ve su ürünleri işleme tesisleri gibi sektörle ilgili özel kuruluşlarda istihdam edilebilmektedirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030024135
- Su ürünleri avlama ve işleme teknolojisi konularında lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak edindiği bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir.
- Uzmanlaştığı alanın ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrar.
- Su ürünleri avlama ve işleme teknolojisi alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgiyi farklı disiplinlerden gelen bilgilerle bütünleştirerek yeni bilgiler oluşturur ve yorumlar.
- Uzmanlık alanında karşılaştığı sorunları uygun bilimsel yöntemleri kullanarak ve neden sonuç ilişkisi kurarak çözümler
- Su ürünleri avlama ve işleme teknolojisi alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür ve sonuçlarını değerlendirir.
- Uzmanlık alanıyla ilgili beklenen ya da öngörülmeyen sorunlara yönelik çözüm yöntemi belirler ve sorumluluk alarak çözüm üretir.
- Uzmanlık alanıyla ilgili kaynaklara ulaşır, bu kaynaklardan yararlanır, edindiği bilgi ve beceriyi eleştirel olarak değerlendirir ve öğrenmeyi yönlendirir.
- Yaşam boyu öğrenmeye karşı olumlu tutum geliştirir.
- Alanındaki güncel bilgileri veya çalışmalarını yazılı görsel ve sözlü olarak sunabilir.
- Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel gözle irdeler, geliştirir ve gerektiğinde değiştirir.
- Bir yabancı dilde sözlü yazılı iletişim kurabilir.
- Alanının gerektirdiği bilgisayar yazılımı ile iletişim teknolojilerini etkin şekilde kullanabilir.
- Uzmanlık alanıyla ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayınlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir, denetler ve bu değerleri öğretir.
- Uzmanlık alanıyla ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planı geliştirebilir ve elde edilen sonuçları kalite süreçleri kapsamında değerlendirebilir.
- Alanında özümsediği bilgiyi ve problem çözme becerilerini disiplinler arası çalışmalarda uygular.
Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi programının amacı avcılık teknikleri, av araçları seçiciliği, sürdürülebilir balıkçılık yönetimi , su ürünlerinin işlenmesi , su ürünlerinin güvenliği ve kalite kontrol analizleri, su ürünlerinin besinsel bileşenleri ve su ürünlerinde biyoteknoloji ve nanoteknoloji uygulamaları konularında araştırmalar yapmak ve Lisans diplomasına sahip öğrencileri, bu alanlarda uzmanlaşmış, konusundaki en son bilimsel gelişmeleri takip edebilen , öğrenme ve uygulama becerisine sahip bireyler olarak eğitmektir. Bu anabilim dalında 5 Profesör, 3 Doçent ve 2 Yardımcı Doçent görev almaktadır.
Bu programa öğrenciler "Ç.Ü. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" çerçevesinde ALES, Lisans mezuniyet not ortalaması ve mülakat sınavının birlikte değerlendirilmesi sonucunda kendi alanında veya ilgili alanlarda lisansüstü programlarda eğitimlerine devam edebilirler.
Bu programın mezunları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Belediyeler gibi kamu kurumlarında ve su ürünleri işleme tesisleri gibi sektörle ilgili özel kuruluşlarda istihdam edilebilmektedirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030024135 | |
Qualification Title | Fisheries Fishing and Processing Technology Master's Degree Diploma | |
Awarding Body | Çukurova University | |
Awarding Body Contact | Çukurova University Rectorate 01250, Sarıçam / Adana, Türkiye | |
Awarding Body Url | https://www.cu.edu.tr/ | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 1 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 1 | |
Thematic Areas | Fisheries | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continious. | |
Url | Open Address |
TR0030024135
Qualification is continious.