Yeterlilik Kodu

TR0030219250

Yeterlilik Adı
Mimarlık Lisans Diploması
Sorumlu KurumKarabük Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiKarabük Üniversitesi Kılavuzlar Mahallesi 413. Sokak No: 7 Merkez Karabük
Sorumlu Kurum URLhttp://www.karabuk.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Mimarlık ve şehir planlama
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4
Program Profili (Amaç)

Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı olarak sekiz yarıyıllık bir programı kapsayan ve belirli bir öğrenme alanına veya mesleğe yönelik eğitim veren bir yükseköğretim programıdır.

Öğrenme Ortamları

Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Entelektüel düşünceleri sözlü ve yazılı olarak ifade edebilmek.
  • Çevre, sanat, mimarlık tarihi konularında bilgi sahibi olma, güncel gelişmeleri takip edebilmek.
  • Soyut düşüncelerin somut anlatımlarında farklı araçlar kullanabilmek.
  • Tarihi çevreyi koruma ve mimari restorasyon tekniklerini uygulayabilmek.
  • Fiziksel çevre kontrolü verilerini çalışmalarına yansıtabilmek.
  • Mimarlığa ilişkin geleneksel ve yeni kavramlardan yararlanarak özgün tasarımlar yapabilmek.
  • Tek yapı ölçeğinden kentsel çevreye kadar edinilen bilgileri tasarımlarına aktarabilmek.
  • Yapı teknolojisi ve malzeme alanlarındaki yenilikleri tasarımlarına yansıtabilmek.
  • Tasarım konusunda eleştirel düşünebilme, değişen koşullara alternatifler üretebilmek.
  • Bilimsel araştırma sürecine hâkim olma, elde edilen bilgi ve bulguları rapor haline getirme ve gerekli yerlerde sunabilmek.
  • Belirlenen bir konuda disiplin içi ve disiplinlerarası çalışmalar yapabilmek.
  • Toplumsal duyarlılığa ve mesleki etiğe sahip olmak.
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Mimarlık Bölümü öğrencileri, lisans derecesini alabilmek için aşağıdaki mezuniyet şartlarını yerine getirmek zorundadırlar:

  • kredili derslerden en az C harf notu, kredisiz derslerden en az G harf notu ile geçmek
  • 4.00 üzerinden en az 2.50 bir genel not ortalamasına sahip olmak
Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı

Mimarlık Bölümü ne öğrenci kabulü; Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılmış düzenlemelere göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) ile gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler, bu lisans programına (4 yıllık, birinci öğretim) kabul alabilmek için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan üniversiteye giriş sınavına katılmak zorundadırlar. Sınav, iki aşamadan oluşmaktadır: Birinci aşama, Temel Yeterlilik testidir (TYT). Öğrenciler, ikinci aşama olan Alan Yeterlilik Testinden (AYT) ve Genel Not Ortalaması ndan (GNO) alınan puana göre, ÖSYM tarafından Mimarlık Bölümüne yerleştirilirler. Mimarlık Programı, lisans için, aynı zamanda yabancı öğrenci de almaktadır (Son zamanlarda, üniversitelerin akademik programlarına yabancı öğrenci seçme hakkı verilmiştir; fakat öğrenci kabulünün YÖK tarafından onaylanması gerekmektedir.). Karabük Üniversitesi, her yıl Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖGS) düzenlemektedir. YÖGS’e girmek isteyen öğrenciler, yabancı uyruklu (uyruğu T.C. veya KKTC olmayanlar ile çifte vatandaşlık hakkı olanlardan uyruklarının herhangi birisi T.C. veya KKTC olmayanlar) olmalıdırlar. Ayrıca, lise veya dengi okulların son sınıflarında olmaları ya da mezun olmaları gerekmektedir. Değerlendirme; YÖGS puanı, ABITUR, ACT, SAT I gibi üniversite girişlerinde uygulanan uluslararası sınavlar ve puanları ve diploma not ortalamaları baz alınarak eş değerlik esasları çerçevesinde yapılır. Ulusal ve uluslararası değişim öğrencileri ise, üniversiteler arasındaki anlaşmalara bağlı olarak Mimarlık Bölümü ne kabul edilirler. Bu öğrenciler, bir veya iki dönem öğrenim görebilirler. Başvuru prosedürü, Karabük Üniversitesi Farabi Değişim Programı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi aracılığı ile yönetilir. Son güncelleme haberleri, iletişim ve detaylı bilgi;

• http://uluslararasi.karabuk.edu.tr/farabi/

• http://uluslararasi.karabuk.edu.tr/ adreslerinden elde edilebilir.

Başarma ŞartlarıMimarlık Bölümü öğrencileri, lisans derecesini alabilmek için aşağıdaki mezuniyet şartlarını yerine getirmek zorundadırlar: kredili derslerden en az C harf notu, kredisiz derslerden en az G harf notu ile geçmek 4.00 üzerinden en az 2.50 bir genel not ortalamasına sahip olmak Mimarlık Bölümü nden mezun olabilmek için, öğrencilerin, • eğitim-öğretim planında (müfredat) yer alan ortak zorunlu dersler dışında, en az 128 ulusal krediyi; her dönem için 30 AKTS kredisi olmak üzere minimum 240 AKTS kredisini tamamlamaları 4.00 üzerinden en az 2.50 bir genel not ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mimarlık Bölümü nden mezun olan öğrenciler; aldıkları eğitim ve kazandıkları donanım sayesinde kamu ve özel sektörün araştırma, değerlendirme, tasarım, uygulama, üretim ve denetleme süreçlerinin her düzeyinde görev alabilmektedirler.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030219250


Yeterlilik Adı
Mimarlık Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Karabük Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Karabük Üniversitesi Kılavuzlar Mahallesi 413. Sokak No: 7 Merkez Karabük

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4

Program Profili (Amaç)

Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı olarak sekiz yarıyıllık bir programı kapsayan ve belirli bir öğrenme alanına veya mesleğe yönelik eğitim veren bir yükseköğretim programıdır.


Öğrenme Ortamları

Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.


Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Entelektüel düşünceleri sözlü ve yazılı olarak ifade edebilmek.
  • Çevre, sanat, mimarlık tarihi konularında bilgi sahibi olma, güncel gelişmeleri takip edebilmek.
  • Soyut düşüncelerin somut anlatımlarında farklı araçlar kullanabilmek.
  • Tarihi çevreyi koruma ve mimari restorasyon tekniklerini uygulayabilmek.
  • Fiziksel çevre kontrolü verilerini çalışmalarına yansıtabilmek.
  • Mimarlığa ilişkin geleneksel ve yeni kavramlardan yararlanarak özgün tasarımlar yapabilmek.
  • Tek yapı ölçeğinden kentsel çevreye kadar edinilen bilgileri tasarımlarına aktarabilmek.
  • Yapı teknolojisi ve malzeme alanlarındaki yenilikleri tasarımlarına yansıtabilmek.
  • Tasarım konusunda eleştirel düşünebilme, değişen koşullara alternatifler üretebilmek.
  • Bilimsel araştırma sürecine hâkim olma, elde edilen bilgi ve bulguları rapor haline getirme ve gerekli yerlerde sunabilmek.
  • Belirlenen bir konuda disiplin içi ve disiplinlerarası çalışmalar yapabilmek.
  • Toplumsal duyarlılığa ve mesleki etiğe sahip olmak.

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Mimarlık Bölümü öğrencileri, lisans derecesini alabilmek için aşağıdaki mezuniyet şartlarını yerine getirmek zorundadırlar:

  • kredili derslerden en az C harf notu, kredisiz derslerden en az G harf notu ile geçmek
  • 4.00 üzerinden en az 2.50 bir genel not ortalamasına sahip olmak

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.


Giriş Şartı

Mimarlık Bölümü ne öğrenci kabulü; Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılmış düzenlemelere göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) ile gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler, bu lisans programına (4 yıllık, birinci öğretim) kabul alabilmek için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan üniversiteye giriş sınavına katılmak zorundadırlar. Sınav, iki aşamadan oluşmaktadır: Birinci aşama, Temel Yeterlilik testidir (TYT). Öğrenciler, ikinci aşama olan Alan Yeterlilik Testinden (AYT) ve Genel Not Ortalaması ndan (GNO) alınan puana göre, ÖSYM tarafından Mimarlık Bölümüne yerleştirilirler. Mimarlık Programı, lisans için, aynı zamanda yabancı öğrenci de almaktadır (Son zamanlarda, üniversitelerin akademik programlarına yabancı öğrenci seçme hakkı verilmiştir; fakat öğrenci kabulünün YÖK tarafından onaylanması gerekmektedir.). Karabük Üniversitesi, her yıl Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖGS) düzenlemektedir. YÖGS’e girmek isteyen öğrenciler, yabancı uyruklu (uyruğu T.C. veya KKTC olmayanlar ile çifte vatandaşlık hakkı olanlardan uyruklarının herhangi birisi T.C. veya KKTC olmayanlar) olmalıdırlar. Ayrıca, lise veya dengi okulların son sınıflarında olmaları ya da mezun olmaları gerekmektedir. Değerlendirme; YÖGS puanı, ABITUR, ACT, SAT I gibi üniversite girişlerinde uygulanan uluslararası sınavlar ve puanları ve diploma not ortalamaları baz alınarak eş değerlik esasları çerçevesinde yapılır. Ulusal ve uluslararası değişim öğrencileri ise, üniversiteler arasındaki anlaşmalara bağlı olarak Mimarlık Bölümü ne kabul edilirler. Bu öğrenciler, bir veya iki dönem öğrenim görebilirler. Başvuru prosedürü, Karabük Üniversitesi Farabi Değişim Programı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi aracılığı ile yönetilir. Son güncelleme haberleri, iletişim ve detaylı bilgi;

• http://uluslararasi.karabuk.edu.tr/farabi/

• http://uluslararasi.karabuk.edu.tr/ adreslerinden elde edilebilir.


Başarma Şartları
Mimarlık Bölümü öğrencileri, lisans derecesini alabilmek için aşağıdaki mezuniyet şartlarını yerine getirmek zorundadırlar: kredili derslerden en az C harf notu, kredisiz derslerden en az G harf notu ile geçmek 4.00 üzerinden en az 2.50 bir genel not ortalamasına sahip olmak Mimarlık Bölümü nden mezun olabilmek için, öğrencilerin, • eğitim-öğretim planında (müfredat) yer alan ortak zorunlu dersler dışında, en az 128 ulusal krediyi; her dönem için 30 AKTS kredisi olmak üzere minimum 240 AKTS kredisini tamamlamaları 4.00 üzerinden en az 2.50 bir genel not ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mimarlık Bölümü nden mezun olan öğrenciler; aldıkları eğitim ve kazandıkları donanım sayesinde kamu ve özel sektörün araştırma, değerlendirme, tasarım, uygulama, üretim ve denetleme süreçlerinin her düzeyinde görev alabilmektedirler.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030219250

Qualification Title
Mimarlık Undergraduate
Awarding BodyKarabük University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.karabuk.edu.tr/
OrientationAcademic
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasArchitecture and town planning
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value240
Program Duration4
Program Profile-
Learning Environments-
Description

Express intellectual thoughts verbally and in written Have information about environment, art, history of architecture, follow the current developments Use different tools in the concrete expressions of the abstract thoughts Protect historical environment and apply architectural restoration techniques Show the physical environment control data in their works Create original designs taking advantage from traditional and new concepts in relation to architecture Transfer their designs of information acquired from single structure scale to urban environment Reflect innovations in the construction technology and material fields on their designs Approach critically the subject of design, produce alternatives for changing conditions Have a good grasp of scientific research process, report and present in required places information and findings obtained Make disciplinary and interdisciplinary studies on a specific subject Have social sensibility and occupational ethics

Key Competencies-
Further Info

https://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/Lisansustu1.pdf The students who study in the programme are required to fulfil the following graduation requirements in order to get the Bachelor’s Degree: • The students must pass all the credited courses with at least a letter grade C, together with non-credited courses with at least the letter grade G • They must obtain a total of 240 ECTS Credits. • They must achieve a Cumulative Grade Point Average (CGPA) of at least 60 out of 100. • They must prepare a graduation project, submit and defend it successfully. For detailed information, please see the following related regulations: 1. Regulation for Undergraduate Study, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/egitimogretim.pdf 2. Regulation for Transfer students: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/Yatayg3.pdf 3. Regulation for Foreign Language Education, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yoner/yabanc%C4%B115.pdf 4. Regulation for Admission and Registration of Foreign Students: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yoner/ybu_yonerge.pdf

Quality Assurance-
Access Requirements

For Turkish Citizens: (1) High School Diploma, (2) Placement through a centralised, nation-wide student selection and placement examination organized by Assessment, Selection and Placement Centre (ÖSYM). Candidates gain access to the programmes based on their composite scores consisting of the scores on the centralized exam and high school grade point averages. For International Students: (1) High School Diploma and its Certificate of Equivalency” granted by the Turkish Ministry of National Education (MoNE). (2) Exam for International Student (YÖS) or international university entrance examinations such as SAT I, ACT, etc., recognised by the national authority in higher education, the Council of Higher Education (YÖK). Candidates gain access to the programmes based on their scores obtained from YÖS or equivalent exams.

Conditions for SuccessThe students who study in the programme are required to fulfil the following graduation requirements in order to get the Bachelor’s Degree: • The students must pass all the credited courses with at least a letter grade C, together with non-credited courses with at least the letter grade G • They must obtain a total of 240 ECTS Credits. • They must achieve a Cumulative Grade Point Average (CGPA) of at least 60 out of 100. • They must prepare a graduation project, submit and defend it successfully. For detailed information, please see the following related regulations: 1. Regulation for Undergraduate Study, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/egitimogretim.pdf 2. Regulation for Transfer students: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/Yatayg3.pdf 3. Regulation for Foreign Language Education, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yoner/yabanc%C4%B115.pdf 4. Regulation for Admission and Registration of Foreign Students: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yoner/ybu_yonerge.pdf The students who study in the programme must fulfil the following graduation requirements to get the Bachelor’s Degree: -all courses in the curriculum, -a minimum CGPA of 2.00/4.00 (50/100) and 240 ECTS and no failing grades.
Progression Paths (Relationship Type)

The students who graduate from this programme may be employed in the following fields: Public sectors Private sectors Universities Design offices Production Offices

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030219250


Qualification Title
Mimarlık Undergraduate

Awarding Body
Karabük University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
240

Program Duration
4

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

Express intellectual thoughts verbally and in written Have information about environment, art, history of architecture, follow the current developments Use different tools in the concrete expressions of the abstract thoughts Protect historical environment and apply architectural restoration techniques Show the physical environment control data in their works Create original designs taking advantage from traditional and new concepts in relation to architecture Transfer their designs of information acquired from single structure scale to urban environment Reflect innovations in the construction technology and material fields on their designs Approach critically the subject of design, produce alternatives for changing conditions Have a good grasp of scientific research process, report and present in required places information and findings obtained Make disciplinary and interdisciplinary studies on a specific subject Have social sensibility and occupational ethics


Key Competencies
-

Further Info

https://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/Lisansustu1.pdf The students who study in the programme are required to fulfil the following graduation requirements in order to get the Bachelor’s Degree: • The students must pass all the credited courses with at least a letter grade C, together with non-credited courses with at least the letter grade G • They must obtain a total of 240 ECTS Credits. • They must achieve a Cumulative Grade Point Average (CGPA) of at least 60 out of 100. • They must prepare a graduation project, submit and defend it successfully. For detailed information, please see the following related regulations: 1. Regulation for Undergraduate Study, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/egitimogretim.pdf 2. Regulation for Transfer students: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/Yatayg3.pdf 3. Regulation for Foreign Language Education, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yoner/yabanc%C4%B115.pdf 4. Regulation for Admission and Registration of Foreign Students: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yoner/ybu_yonerge.pdf


Quality Assurance
-

Access Requirements

For Turkish Citizens: (1) High School Diploma, (2) Placement through a centralised, nation-wide student selection and placement examination organized by Assessment, Selection and Placement Centre (ÖSYM). Candidates gain access to the programmes based on their composite scores consisting of the scores on the centralized exam and high school grade point averages. For International Students: (1) High School Diploma and its Certificate of Equivalency” granted by the Turkish Ministry of National Education (MoNE). (2) Exam for International Student (YÖS) or international university entrance examinations such as SAT I, ACT, etc., recognised by the national authority in higher education, the Council of Higher Education (YÖK). Candidates gain access to the programmes based on their scores obtained from YÖS or equivalent exams.


Conditions for Success
The students who study in the programme are required to fulfil the following graduation requirements in order to get the Bachelor’s Degree: • The students must pass all the credited courses with at least a letter grade C, together with non-credited courses with at least the letter grade G • They must obtain a total of 240 ECTS Credits. • They must achieve a Cumulative Grade Point Average (CGPA) of at least 60 out of 100. • They must prepare a graduation project, submit and defend it successfully. For detailed information, please see the following related regulations: 1. Regulation for Undergraduate Study, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/egitimogretim.pdf 2. Regulation for Transfer students: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/Yatayg3.pdf 3. Regulation for Foreign Language Education, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yoner/yabanc%C4%B115.pdf 4. Regulation for Admission and Registration of Foreign Students: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yoner/ybu_yonerge.pdf The students who study in the programme must fulfil the following graduation requirements to get the Bachelor’s Degree: -all courses in the curriculum, -a minimum CGPA of 2.00/4.00 (50/100) and 240 ECTS and no failing grades.

Progression Paths (Relationship Type)

The students who graduate from this programme may be employed in the following fields: Public sectors Private sectors Universities Design offices Production Offices


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address