Yeterlilik Kodu

TR0030218972

Yeterlilik Adı
Maliye Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumMuş Alparslan Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiMuş Alparslan Üniversitesi Külliyesi, Diyarbakır Yolu 7. km, 49250 Merkez/Muş
Sorumlu Kurum URLhttp://www.alparslan.edu.tr
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Finans, bankacılık ve sigorta
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)

Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı, yılda iki veya üç dönem olmak üzere iki yıllık bir programı kapsayan, nitelikli insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan ve müfredatın en az %40'ı uygulamalı eğitime dayalı lisans öğretiminin ilk kademesini teşkil eden bir yükseköğretim programıdır.

Öğrenme Ortamları

Öğrenme örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleşir. Ayrıca; uygulamalı eğitimler yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvar ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak yapılmaktadır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Mali ve iktisadi konularla ilgili temel kavramsal bilgileri anlama, eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirme, analiz edebilme ve yorum yapabilme yeteneği elde eder.
  • Alanında nitel ve nicel araştırma yapabilme yöntem ve bilgisine sahip olmak, ulaştığı bulguları yorumlayabilme ve sunabilme bilgi ve becerisini kazandırmak.
  • Vergilendirme süreciyle ilgili teorik ve hukuki bilgilere sahip olup, pratikte vergi sistemlerinin işleyişini anlayarak, yorum yapabilir ve vergisel gelişmeleri takip edebilir.
  • Kamusal faaliyetlerin bireyler ve kurumlar üzerindeki etkilerini değerlendirmek, irdelemek ve öneriler getirmek.
  • Alanında edindiği teorik bilgileri güncel ekonomik ve mali olaylara ve gelişmelere uygulayabilmek.
  • Harcama hukuku ve vergi hukuku alanında yetkinlik kazandırmak.
  • Kamuda denetim süreçlerinin koordinasyonunu ve kavranmasını kolaylaştırmak ve böylece kıt kaynakların kullanılmasında etkinlik sağlamak.
  • Kamu ya da özel sektörde ulusal ve uluslararası düzeyde vergiye ilişkin alanlarda (mali müşavirlik, vergi yargıçlığı, inceleme elemanlığı, gelir uzmanlığı vb.) çalışabilecek donanıma sahip olmak.
  • Maliye, iktisat, siyaset, hukuk ve işletme bilimi alanlarında ulusal ya da uluslararası yayınları takip etme, yorumlayabilme yeteneğini kazandırmak.
  • Kültürel, sosyal ve etik değerler temelinde değişimi ve yeniliği takip ederek, beşeri sermaye birikimini artırabilme yeteneğine sahip olur.
  • Uluslararası ekonomik gelişmelerin kamu ekonomisi üzerindeki etkilerini değerlendirebilecek bilgi düzeyine sahip olmak.
  • Bireylerin kamu ve özel kesimde meslektaşları ile etkili iletişim kurabilmelerini sağlayabilecek alt yapıyı oluşturmak.
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri öncesi düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Her yarıyılda Arasınav, Mazaret Sınavı, Yarıyılsonu Sınavı ve Bütünleme Sınavı olmak üzere 4 sınav hakkı verilir. Öğrencinin Başarısı Bağıl Değerlendirme Sistemine göre değerlendirilir.Sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersin başarı notu; ara sınav notunun % 40’ı ile yarıyıl sonu sınavı notunun % 60’ı alınarak belirlenir. Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; 1.Öğretim programlarında belirlenen tüm derslerden en az DD notu alarak minimum 120 AKTS kredisinden başarılı olmaları 2. 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları 3. Zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları gerekmektedir.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında önlisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.1. Yükseköğretim kurumlarında önlisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir önlisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Önlisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; önlisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı

T.C. vatandaşları, YKS(Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tarafından üniversitelere giriş için yapılan sınav sonuçları dikkate alınarak yerleştirilirler. Yabancı uyruklu öğrenciler ise üniversitemiz ‘Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Başvuru, Kabul ve Kayıt Yönergesine’e göre kabul edilirler. http://www.alparslan.edu.tr/_mevzuat/yonetmelikler/Yabanci_uyruklu_ogrenci_yonergesi.pdf

Başarma ŞartlarıBu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; 1.Öğretim programlarında belirlenen tüm derslerden en az DD notu alarak minimum 120 AKTS kredisinden başarılı olmaları 2. 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları 3. Zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları gerekmektedir. Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; 1.Öğretim programlarında belirlenen tüm derslerden en az DD notu alarak minimum 120 AKTS kredisinden başarılı olmaları 2. 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları 3. Zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Programdan mezun olanlar, iki yıllık ön lisans diplomasına sahip “Maliye Meslek Elemanı” unvanı alarak görev yaparlar. Maliye Programı mezunları için iş olanakları oldukça geniştir. Program mezunları genellikle kamu sektöründe istihdam edilmekle birlikte, özel sektörde özellikle muhasebe, mali müşavirlik ve diğer birçok alanda çalışma imkanına sahiptirler.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030218972


Yeterlilik Adı
Maliye Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Muş Alparslan Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Muş Alparslan Üniversitesi Külliyesi, Diyarbakır Yolu 7. km, 49250 Merkez/Muş

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)

Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı, yılda iki veya üç dönem olmak üzere iki yıllık bir programı kapsayan, nitelikli insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan ve müfredatın en az %40'ı uygulamalı eğitime dayalı lisans öğretiminin ilk kademesini teşkil eden bir yükseköğretim programıdır.


Öğrenme Ortamları

Öğrenme örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleşir. Ayrıca; uygulamalı eğitimler yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvar ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak yapılmaktadır.


Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Mali ve iktisadi konularla ilgili temel kavramsal bilgileri anlama, eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirme, analiz edebilme ve yorum yapabilme yeteneği elde eder.
  • Alanında nitel ve nicel araştırma yapabilme yöntem ve bilgisine sahip olmak, ulaştığı bulguları yorumlayabilme ve sunabilme bilgi ve becerisini kazandırmak.
  • Vergilendirme süreciyle ilgili teorik ve hukuki bilgilere sahip olup, pratikte vergi sistemlerinin işleyişini anlayarak, yorum yapabilir ve vergisel gelişmeleri takip edebilir.
  • Kamusal faaliyetlerin bireyler ve kurumlar üzerindeki etkilerini değerlendirmek, irdelemek ve öneriler getirmek.
  • Alanında edindiği teorik bilgileri güncel ekonomik ve mali olaylara ve gelişmelere uygulayabilmek.
  • Harcama hukuku ve vergi hukuku alanında yetkinlik kazandırmak.
  • Kamuda denetim süreçlerinin koordinasyonunu ve kavranmasını kolaylaştırmak ve böylece kıt kaynakların kullanılmasında etkinlik sağlamak.
  • Kamu ya da özel sektörde ulusal ve uluslararası düzeyde vergiye ilişkin alanlarda (mali müşavirlik, vergi yargıçlığı, inceleme elemanlığı, gelir uzmanlığı vb.) çalışabilecek donanıma sahip olmak.
  • Maliye, iktisat, siyaset, hukuk ve işletme bilimi alanlarında ulusal ya da uluslararası yayınları takip etme, yorumlayabilme yeteneğini kazandırmak.
  • Kültürel, sosyal ve etik değerler temelinde değişimi ve yeniliği takip ederek, beşeri sermaye birikimini artırabilme yeteneğine sahip olur.
  • Uluslararası ekonomik gelişmelerin kamu ekonomisi üzerindeki etkilerini değerlendirebilecek bilgi düzeyine sahip olmak.
  • Bireylerin kamu ve özel kesimde meslektaşları ile etkili iletişim kurabilmelerini sağlayabilecek alt yapıyı oluşturmak.

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri öncesi düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Her yarıyılda Arasınav, Mazaret Sınavı, Yarıyılsonu Sınavı ve Bütünleme Sınavı olmak üzere 4 sınav hakkı verilir. Öğrencinin Başarısı Bağıl Değerlendirme Sistemine göre değerlendirilir.Sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersin başarı notu; ara sınav notunun % 40’ı ile yarıyıl sonu sınavı notunun % 60’ı alınarak belirlenir. Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; 1.Öğretim programlarında belirlenen tüm derslerden en az DD notu alarak minimum 120 AKTS kredisinden başarılı olmaları 2. 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları 3. Zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları gerekmektedir.


Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında önlisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.1. Yükseköğretim kurumlarında önlisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir önlisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Önlisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; önlisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.


Giriş Şartı

T.C. vatandaşları, YKS(Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tarafından üniversitelere giriş için yapılan sınav sonuçları dikkate alınarak yerleştirilirler. Yabancı uyruklu öğrenciler ise üniversitemiz ‘Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Başvuru, Kabul ve Kayıt Yönergesine’e göre kabul edilirler. http://www.alparslan.edu.tr/_mevzuat/yonetmelikler/Yabanci_uyruklu_ogrenci_yonergesi.pdf


Başarma Şartları
Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; 1.Öğretim programlarında belirlenen tüm derslerden en az DD notu alarak minimum 120 AKTS kredisinden başarılı olmaları 2. 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları 3. Zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları gerekmektedir. Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; 1.Öğretim programlarında belirlenen tüm derslerden en az DD notu alarak minimum 120 AKTS kredisinden başarılı olmaları 2. 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları 3. Zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Programdan mezun olanlar, iki yıllık ön lisans diplomasına sahip “Maliye Meslek Elemanı” unvanı alarak görev yaparlar. Maliye Programı mezunları için iş olanakları oldukça geniştir. Program mezunları genellikle kamu sektöründe istihdam edilmekle birlikte, özel sektörde özellikle muhasebe, mali müşavirlik ve diğer birçok alanda çalışma imkanına sahiptirler.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030218972

Qualification Title
Maliye Associate
Awarding BodyMUŞ ALPARSLAN UNIVERSITY
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.alparslan.edu.tr
OrientationOccupational
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasFinance, banking and insurance
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description

To understand the basic conceptual information about the fiscal and economic issues, to have the ability to make critical analysis and comment. Students will have adequate knowledge and methodology to carry out quantitative and qualitative research and to present and comment on the findings. To have information about the process of taxation, understand the functioning of tax systems in practice, be able to interpreting these issues and to follow the developments regarding taxation. Students will be able to examine, assess the effects of public activities on individuals and public institutions and to provide alternative proposals. Students will be able to apply acquired theoretical knowledge to current economic and financial events and developments. Students will attain a better understanding in the field of expenditure and tax law. Students will be able to facilitate the comprehension and coordination of the audit process in the public sector, thus ensuring efficiency in the use of scarce resources. Students will have the qualifications necessary to work in the area of taxation (certified public accountant, tax inspector, tax judge, revenue controller etc.) in the public and/or private sector and on national and international platforms. Students will be able to follow and interpret national and international publications in the fields of public finance, economics, law, political science and business administration. Be able to follow the change and innovation to increase his/her own human capital without ignoring the cultural, social and ethical values. Students will have the necessary knowledge to evaluate the effects of international economic developments on public economy. Students will be able to provide background information for individuals to effectively communicate with their colleagues in the public and private sector.

Key Competencies-
Further Info

Each semester exam, Make-up exam, final exam and Final exam are given the right to be four exams. According to Relative Assessment System of Student Achievement değerlendirilir.Sınavlar out of 100 evaluated. A course grade, mid-term exam and final exam 40% of grade determined by 60% To graduate from this program, the students are required to; • Succeed by getting at least DD score in all courses of 120 ECTS • Get at least 2.00 on a 4.00 GPA • Complete the compulsory internship in a specified time

Quality Assurance-
Access Requirements

T. C. citizens are placed on the basis of the exam results made for entrance to universities by YKS (Higher Education Institutions Examination). Foreign students are accepted according to the Application, Acceptance and Registration Directive of Foreign Students. http://www.alparslan.edu.tr/_mevzuat/yonetmelikler/yabanci_uyruklu_ogrenci_yonergesi.pdf

Conditions for SuccessTo graduate from this program, the students are required to; • Succeed by getting at least DD score in all courses of 120 ECTS • Get at least 2.00 on a 4.00 GPA • Complete the compulsory internship in a specified time To graduate from this program, the students are required to; • Succeed by getting at least DD score in all courses of 120 ECTS • Get at least 2.00 on a 4.00 GPA • Complete the compulsory internship in a specified time
Progression Paths (Relationship Type)

Those graduating from this programme work as financier with associate diploma. There are many employment opportunities for those graduating from public finance programme. Gradutes from this programme are generally employed in public sector.On the other hand, They have opportunities to work especially in the areas of accounting and public accounting office in private sector, and to work in the many other areas of private sector.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030218972


Qualification Title
Maliye Associate

Awarding Body
MUŞ ALPARSLAN UNIVERSITY

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

To understand the basic conceptual information about the fiscal and economic issues, to have the ability to make critical analysis and comment. Students will have adequate knowledge and methodology to carry out quantitative and qualitative research and to present and comment on the findings. To have information about the process of taxation, understand the functioning of tax systems in practice, be able to interpreting these issues and to follow the developments regarding taxation. Students will be able to examine, assess the effects of public activities on individuals and public institutions and to provide alternative proposals. Students will be able to apply acquired theoretical knowledge to current economic and financial events and developments. Students will attain a better understanding in the field of expenditure and tax law. Students will be able to facilitate the comprehension and coordination of the audit process in the public sector, thus ensuring efficiency in the use of scarce resources. Students will have the qualifications necessary to work in the area of taxation (certified public accountant, tax inspector, tax judge, revenue controller etc.) in the public and/or private sector and on national and international platforms. Students will be able to follow and interpret national and international publications in the fields of public finance, economics, law, political science and business administration. Be able to follow the change and innovation to increase his/her own human capital without ignoring the cultural, social and ethical values. Students will have the necessary knowledge to evaluate the effects of international economic developments on public economy. Students will be able to provide background information for individuals to effectively communicate with their colleagues in the public and private sector.


Key Competencies
-

Further Info

Each semester exam, Make-up exam, final exam and Final exam are given the right to be four exams. According to Relative Assessment System of Student Achievement değerlendirilir.Sınavlar out of 100 evaluated. A course grade, mid-term exam and final exam 40% of grade determined by 60% To graduate from this program, the students are required to; • Succeed by getting at least DD score in all courses of 120 ECTS • Get at least 2.00 on a 4.00 GPA • Complete the compulsory internship in a specified time


Quality Assurance
-

Access Requirements

T. C. citizens are placed on the basis of the exam results made for entrance to universities by YKS (Higher Education Institutions Examination). Foreign students are accepted according to the Application, Acceptance and Registration Directive of Foreign Students. http://www.alparslan.edu.tr/_mevzuat/yonetmelikler/yabanci_uyruklu_ogrenci_yonergesi.pdf


Conditions for Success
To graduate from this program, the students are required to; • Succeed by getting at least DD score in all courses of 120 ECTS • Get at least 2.00 on a 4.00 GPA • Complete the compulsory internship in a specified time To graduate from this program, the students are required to; • Succeed by getting at least DD score in all courses of 120 ECTS • Get at least 2.00 on a 4.00 GPA • Complete the compulsory internship in a specified time

Progression Paths (Relationship Type)

Those graduating from this programme work as financier with associate diploma. There are many employment opportunities for those graduating from public finance programme. Gradutes from this programme are generally employed in public sector.On the other hand, They have opportunities to work especially in the areas of accounting and public accounting office in private sector, and to work in the many other areas of private sector.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address