Yeterlilik Kodu | TR0030032268 | |
Yeterlilik Adı | Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Manisa Celâl Bayar Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi 45140 - Yunusemre - MANİSA | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.mcbu.edu.tr/ | |
Yönelim | Genel | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Bitki ve hayvancılık ürünleri | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği programında güçlü bir öğretim elemanı ve iyi donanımlı bir altyapı bulunmaktadır. Yumurta ve tavuk etinin sağlık koşullarına uygun olarak tüketiciye üretilmesi, ambalajlanması ve teslim edilmesini sağlayan ara meslek personelini yetiştiren bir programdır. Son yıllarda en hızlı büyüyen sektörlerden biri olan ve gelecekte bu özelliği devam ettirmesi beklenen tavukçuluk sektörü, mezunlarının bilgi ve deneyimlerini değerlendirmeleri için çok iyi bir alan teşkil etmektedir. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Programda mevcut olan derslerin tümünden (120 AKTS karşılığı) başarılı olmak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Ağırlıklı Not Ortalaması elde etmek gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Mezunlar, tarım bakanlığı, kümes hayvanları endüstrisinin farklı birimleri, örneğin yem fabrikaları, gıda işletmeleri, kanatlı ürünleri satış ve pazarlamasında il ve ilçe teşkilatlarında çalışabilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | - | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030032268
Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği programında güçlü bir öğretim elemanı ve iyi donanımlı bir altyapı bulunmaktadır. Yumurta ve tavuk etinin sağlık koşullarına uygun olarak tüketiciye üretilmesi, ambalajlanması ve teslim edilmesini sağlayan ara meslek personelini yetiştiren bir programdır. Son yıllarda en hızlı büyüyen sektörlerden biri olan ve gelecekte bu özelliği devam ettirmesi beklenen tavukçuluk sektörü, mezunlarının bilgi ve deneyimlerini değerlendirmeleri için çok iyi bir alan teşkil etmektedir.
- Atatürk ilkeleri ışığında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihi bilgisine sahip olabilme
- Hem sözlü ve yazılı Türkçe etkin iletişim kurabilme
- Tavukçulukla ilgili İngilizce kaynakları takip edebilecek düzeyde İngilizce yeteneğine sahip olabilme
- Kanatlı hastalığı, kanatlı anatomisi ve fizyolojisi hakkında bilgi sahibi olabilme
- Kanatlı tür ve alt türleri öğrenebilme
- Ticari tavukçuluk öğrenebilme
- Süs ve Hobi amaçlı kanatlı yetiştiriciliğini öğrenebilme
- Yem katkı maddeleri, kanatlı hayvan yemleri ve kanatlı hayvan yemlerini öğrenebilme
- Kümes hayvanı yetiştiriciliği ve kuluçka tekniğini öğrenebilme
- Tavukçulukla ilgili biyoteknolojik gelişmeleri takip edebilme
- Kümes ve kümes ekipmanlarını tanıyabilme
- Kümes hayvancılığı üretimiyle ilgili pratik uygulamaları öğrebilme
- Kümes hayvancılığı endüstrisinin üretim ve pazarlama problemlerini kavrayabilme, çözüm ve öneri getirebilme
- Tavukçuluk kaynaklarının sürdürülebilirliğini öğrenebilme
Mezunlar, tarım bakanlığı, kümes hayvanları endüstrisinin farklı birimleri, örneğin yem fabrikaları, gıda işletmeleri, kanatlı ürünleri satış ve pazarlamasında il ve ilçe teşkilatlarında çalışabilirler.
Qualification Code | TR0030032268 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Manisa Celal Bayar University | |
Awarding Body Contact | Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Üniversiteler Mah. 1600. Cad. No:10, 06800 Bilkent, Çankaya/Ankara Phone: 0850 470 0 965 | |
Awarding Body Url | https://en.mcbu.edu.tr/ | |
Orientation | General | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Crop and livestock production | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |