Yeterlilik Kodu

TR0030033347

Yeterlilik Adı
Jeoloji Mühendisliği (%30 İngilizce) Lisans Diploması
Sorumlu Kurumİstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiÜniversite, İstanbul Ünv. Cerrahpaşa Avcılar Kampüsü, 34320 Avcılar/İstanbul
Sorumlu Kurum URLhttps://iuc.edu.tr
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi6
6 Yeterlilik TYÇ’ye 20/12/2024 tarihinde yerleştirildi
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Yer bilimleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4 Yıl
Program Profili (Amaç)
  • Sekiz yarıyıllık bir programı kapsayan ve belirli bir öğrenme alanına veya mesleğe yönelik eğitim veren bir yükseköğretim programıdır.
  • Bu programın amacı yer kürenin yapısı ve evrimini anlamaktan yola çıkarak, doğal kaynakların aranması ve ortaya koyulması, doğal afetlerden görülen zararın en aza indirilmesi, mühendislik uygulamalarına temel oluşturan jeolojik ortamların incelenmesi konularında çalışmalar yapan, güncel bilgi ile donatılmış, uluslararası akademik kurumlarda ve özel sektörde kabul gören disiplinler arası çalışma becerisine sahip,  jeoloji mühendisleri yetiştirmektir.
Öğrenme Ortamları
  • Eğitim ve öğretim, örgün öğretim şeklinde yürütülmektedir. Örgün öğretim sınıf, laboratuvar ve saha ortamında gerçekleştirilir. Yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda, ya da alanıyla ilgili devlet kurumlarında, şirketlerde ya da endüstride uygulamalı staj eğitimi yapılır. 
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Yer bilimleri alanıyla ilgili yeterli alt yapıya ve bilgi birikimine sahip olup bu alanla ilgili karmaşık problemleri öngörme ve çözüm yöntemleri geliştirme kapasitesine sahiptir.
  • Problem çözümüne hem bilimsel hem de mühendislik bakış açısıyla yaklaşımda bulunabilir ve bu kapsamda uygun teknolojileri ve analitik yöntemleri seçebilir.
  • Proses sürecindeki gereksinimleri mevcut koşullar altında tasarlayabilir.
  • Hem laboratuvar hem de saha ortamında veri toplama ve veriyi yorumlama becerisine sahiptir.
  • Yer bilimlerinin uygulamalı alanları için gerekli olan güncel yazılım programlarını ve bilişim teknolojilerini kullanabilir. 
  • Sahip olduğu bilgi birikimini yerküredeki doğal süreçleri anlamada ve aktarmada kullanabilir.
  • Yerküredeki herhangi bir bölgede her ölçekte jeolojik haritalama yapabilir ve o bölgenin iç yapısını ortaya koyabilir.
  • Yeraltı ve yerüstündeki tüm doğal kaynakları ülke ekonomisine kazandıracak planlama yeteneğine sahiptir.
  • Global ölçekteki güncel bilgiye ve veri tabanlarına nasıl ulaşabileceğini bilir. 
  • Araştırma bulgularını ve sonuçlarını gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte yazılı ya da sözlü olarak sunabilir. Bu bağlamda en az 1 yabancı dili etkin olarak kullanabilir.
  • Yenilikçi ve girişimci olmanın öneminin farkındadır.
  • Yaşam boyu öğrenme ve mevcut bilgiyi geliştirme gerekliliğinin farkındadır.
  • Yer bilimleri alanındaki, mühendislik ve bilimsel araştırma çıktılarının ve bulgularının ekonomik, çevresel ve küresel etkilerinin farkındadır.
  • Gerek bireysel gerekse ekip çalışması içinde etkin olarak çalışabilir.
  • İnsanların ve diğer canlıların yaşamını ilgilendiren uygulamalı alanlarda sorumluluk bilincine sahiptir ve hukuk kurallarına saygılıdır.
  • Meslek etiğine saygılıdır.  
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Öğrencilerin derslerdeki başarıları, ders kapsamında yapılan ara sınav, kısa sınav, laboratuvar, uygulama, ödev, seminer, arazi çalışması gibi yarıyıl içi etkinliklerinin öğretim üyesi tarafından değerlendirilip notlandırılması ile ölçülmektedir. Ham başarı notu, her bir etkinliğin katkı oranları dikkate alınarak hesaplanır.
  • Başarı notu; mezuniyet için üç ders ve muafiyet sınavları haricinde, öğrencilerin yarıyıl/yıl içi etkinlikleri ile yarıyıl/yılsonu sınavından aldıkları notların öngörülen ağırlıklara göre hesaba katılmasıyla belirlenen ham başarı notunun 4’lük not sistemindeki karşılığını ifade eder. Öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında bağıl veya mutlak değerlendirme sistemi kullanılır. Birimlerde hangi değerlendirme sisteminin kullanılacağına, eğitim-öğretim yılı başlamadan önce ilgili birim kurulu karar verir. Mutlak değerlendirme sisteminde başarı notu, ham başarı notları için bu Yönetmelikte öngörülen mutlak aralıklara göre belirlenir. Bağıl değerlendirme sisteminde ise başarı notu, ham başarı notlarının ortalaması ve istatistiksel dağılımı esas alınarak belirlenir.
  • (1) Başarı notu; mezuniyet için üç ders ve muafiyet sınavları dışında, öğrencilerin yarıyıl/yıl içi etkinlikleri ile yarıyıl/yıl sonu sınavından aldıkları notların öngörülen ağırlıklara göre hesaba katılmasıyla belirlenen ham başarı notunun 4’lük not sistemindeki karşılığını ifade eder. Öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında bağıl veya mutlak değerlendirme sistemi kullanılır. Birimlerde hangi değerlendirme sisteminin kullanılacağına, eğitim-öğretim yılı başlamadan önce ilgili birim kurulu karar verir.

    (2) Mutlak değerlendirme sisteminde başarı notu, ham başarı notları için bu Yönetmelikte öngörülen mutlak aralıklara göre belirlenir. Bağıl değerlendirme sisteminde ise başarı notu, ham başarı notlarının ortalaması ve istatistiksel dağılımı esas alınarak belirlenir.

    (3) Bağıl ve mutlak değerlendirme sistemlerine ilişkin ölçme ve değerlendirme esasları, bağıl değerlendirme sisteminde başarı notu hesaplamasına katılma koşul ve sınırları ile başarı dereceleri hakkındaki esaslar Senato tarafından belirlenir ve Üniversitenin internet sitesinde yayımlanır.

    (4) Her iki değerlendirme sisteminde de herhangi bir dersten yarıyıl/yıl sonu sınavına girmeyen ve bu sınavda 100 üzerinden en az 40 alamayan öğrenciler başarısız sayılır; bu sınır ilgili birim kurulu kararı ile yükseltilebilir.

    (5) İlgili dersin sorumlusu, her öğrencinin başarı notunu, bu Yönetmelikte öngörülen kriter ve yöntemlere göre belirler ve yarıyıllık derslerde sınav tarihinden itibaren yedi gün; yıllık derslerde ise on dört gün içinde ilân eder.

    (6) İlgili birim yönetim kurulu, gerektiğinde sınav başarısının, dersin sorumlusu tarafından yeniden incelenmesine karar verebilir.

    (7) Başarı notu derecelerinin puan ve harf karşılıkları ile mutlak değerlendirme sistemindeki not aralıkları aşağıda verilmiştir:

                                                                 Mutlak

                                                                 Değerlendirme

        Harf Notu   AKTS                           Sistemindeki

    Başarı Notu    Karşılığı        Notu     Anlamı                                            Not Aralıkları

    4,00                 AA                A            Mükemmel                                    88 - 100

    3,50                 BA                B            Çok İyi                                             80 - 87

    3,00                 BB                 C            İyi                                                     73 - 79

    2,50                 CB                 D            Orta                                                 66 - 72

    2,00                 CC                 E             Yeterli                                             60 - 65

    1,50                 DC                -             Koşullu Başarılı                              55 - 59

    1,00                 DD                -             Koşullu Başarılı                              50 - 54

    0,00                 FF                 FX          Başarısız                                          0 - 49

    0,00                 FD                 F             Devamsız Başarısız                        0

    -   G                   -                    Geçer (Derecelendirme dışı)

    -   M                  -                    Muaf (Derecelendirme dışı)

     (8) Harf notu karşılıklarına göre;

    a) Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.

    b) Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO’sunun en az 2,00 olması gerekir.

    c) Bir dersten (FF) harf notunu alan öğrenci o dersten başarısız olmuş sayılır.

    ç) Bir dersten (FD) harf notunu alan öğrenci o dersten devamsızlık nedeniyle başarısız olmuş sayılır.

    (9) Mezuniyet için üç ders ve muafiyet sınavlarına giren öğrencilerin başarı notu, sadece mezuniyet için üç ders veya muafiyet sınav notuna ve mutlak değerlendirme sistemine göre belirlenir.

    (10) Dörtlük, yüzlük ve diğer sistemlerdeki notların dönüşüm esasları Senato tarafından belirlenir.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

• YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.

• YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.

• YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.1. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Akreditasyon Kuruluşu Adı; Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK)

Akreditasyon Başlangıç/Bitiş Tarihi: 01/05/2023 / 30.09.2025

Giriş Şartı
  • Ortaöğretim kurumlarından ya da denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanan yabancı ülke ortaöğretim kurumlarından mezun olmak ve lisans öğrenimiyle ilgili, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin yaptığı sınavı kazanmış ve yükseköğretim kurumunun ilgili lisans programına yerleştirilmiş olmak.
Başarma Şartları Öğrencilerin mezuniyet aşamasına gelmeleri için 8 Yarıyılda toplam 150 kredi ve 240 AKTS’lik dersten başarılı olmaları ve genel not ortalamalarının en az 2.00/4.00 olması gerekmektedir. Bu kredilerin %30'u İngilizce ders kredisi olmak zorundadır. Öğrencilerin her yarıyıl alması gereken İngilizce ve Türkçe seçimlik ders sayıları haftalık ders programlarında ayrıca belirtilmektedir. Dersler dışında mezuniyet için 4.yarıyıl sonunda 20 iş günü “Kurum Stajı” ile 6. Yarıyıl sonunda 15 günlük “Jeolojik Harita Kampı”nı tamamlamış ve onayını almış olmak gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)
  • Doğal kaynakların aranması, keşfedilmesi ve sürdürülebilir şekilde kullanılması ülkemiz için zaruridir. Bununla beraber, imar projelerinin yapımı öncesinde bir jeoloji mühendisinin bilgisinden yararlanılması kaçınılmazdır. Bu bağlamda, bölüm mezunlarımızın maden, yeraltı suyu, kömür, petrol arama ve zemin etüdü gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerde iş bulabilme olanakları vardır. Kamu kurumlarında ise Devlet Su İşleri, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Maden Tetkik Arama, Türkiye Kömür İşletmeleri, Karayolları Genel Müdürlüğü gibi kurumlarda görev alma fırsatına sahiptirler.  
Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
QrCodeQrCode
Yeterlilik Kodu

TR0030033347


Yeterlilik Adı
Jeoloji Mühendisliği (%30 İngilizce) Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Üniversite, İstanbul Ünv. Cerrahpaşa Avcılar Kampüsü, 34320 Avcılar/İstanbul

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye 20/12/2024 tarihinde yerleştirildi

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4 Yıl

Program Profili (Amaç)
  • Sekiz yarıyıllık bir programı kapsayan ve belirli bir öğrenme alanına veya mesleğe yönelik eğitim veren bir yükseköğretim programıdır.
  • Bu programın amacı yer kürenin yapısı ve evrimini anlamaktan yola çıkarak, doğal kaynakların aranması ve ortaya koyulması, doğal afetlerden görülen zararın en aza indirilmesi, mühendislik uygulamalarına temel oluşturan jeolojik ortamların incelenmesi konularında çalışmalar yapan, güncel bilgi ile donatılmış, uluslararası akademik kurumlarda ve özel sektörde kabul gören disiplinler arası çalışma becerisine sahip,  jeoloji mühendisleri yetiştirmektir.

Öğrenme Ortamları
  • Eğitim ve öğretim, örgün öğretim şeklinde yürütülmektedir. Örgün öğretim sınıf, laboratuvar ve saha ortamında gerçekleştirilir. Yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda, ya da alanıyla ilgili devlet kurumlarında, şirketlerde ya da endüstride uygulamalı staj eğitimi yapılır. 

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Yer bilimleri alanıyla ilgili yeterli alt yapıya ve bilgi birikimine sahip olup bu alanla ilgili karmaşık problemleri öngörme ve çözüm yöntemleri geliştirme kapasitesine sahiptir.
  • Problem çözümüne hem bilimsel hem de mühendislik bakış açısıyla yaklaşımda bulunabilir ve bu kapsamda uygun teknolojileri ve analitik yöntemleri seçebilir.
  • Proses sürecindeki gereksinimleri mevcut koşullar altında tasarlayabilir.
  • Hem laboratuvar hem de saha ortamında veri toplama ve veriyi yorumlama becerisine sahiptir.
  • Yer bilimlerinin uygulamalı alanları için gerekli olan güncel yazılım programlarını ve bilişim teknolojilerini kullanabilir. 
  • Sahip olduğu bilgi birikimini yerküredeki doğal süreçleri anlamada ve aktarmada kullanabilir.
  • Yerküredeki herhangi bir bölgede her ölçekte jeolojik haritalama yapabilir ve o bölgenin iç yapısını ortaya koyabilir.
  • Yeraltı ve yerüstündeki tüm doğal kaynakları ülke ekonomisine kazandıracak planlama yeteneğine sahiptir.
  • Global ölçekteki güncel bilgiye ve veri tabanlarına nasıl ulaşabileceğini bilir. 
  • Araştırma bulgularını ve sonuçlarını gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte yazılı ya da sözlü olarak sunabilir. Bu bağlamda en az 1 yabancı dili etkin olarak kullanabilir.
  • Yenilikçi ve girişimci olmanın öneminin farkındadır.
  • Yaşam boyu öğrenme ve mevcut bilgiyi geliştirme gerekliliğinin farkındadır.
  • Yer bilimleri alanındaki, mühendislik ve bilimsel araştırma çıktılarının ve bulgularının ekonomik, çevresel ve küresel etkilerinin farkındadır.
  • Gerek bireysel gerekse ekip çalışması içinde etkin olarak çalışabilir.
  • İnsanların ve diğer canlıların yaşamını ilgilendiren uygulamalı alanlarda sorumluluk bilincine sahiptir ve hukuk kurallarına saygılıdır.
  • Meslek etiğine saygılıdır.  

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Öğrencilerin derslerdeki başarıları, ders kapsamında yapılan ara sınav, kısa sınav, laboratuvar, uygulama, ödev, seminer, arazi çalışması gibi yarıyıl içi etkinliklerinin öğretim üyesi tarafından değerlendirilip notlandırılması ile ölçülmektedir. Ham başarı notu, her bir etkinliğin katkı oranları dikkate alınarak hesaplanır.
  • Başarı notu; mezuniyet için üç ders ve muafiyet sınavları haricinde, öğrencilerin yarıyıl/yıl içi etkinlikleri ile yarıyıl/yılsonu sınavından aldıkları notların öngörülen ağırlıklara göre hesaba katılmasıyla belirlenen ham başarı notunun 4’lük not sistemindeki karşılığını ifade eder. Öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında bağıl veya mutlak değerlendirme sistemi kullanılır. Birimlerde hangi değerlendirme sisteminin kullanılacağına, eğitim-öğretim yılı başlamadan önce ilgili birim kurulu karar verir. Mutlak değerlendirme sisteminde başarı notu, ham başarı notları için bu Yönetmelikte öngörülen mutlak aralıklara göre belirlenir. Bağıl değerlendirme sisteminde ise başarı notu, ham başarı notlarının ortalaması ve istatistiksel dağılımı esas alınarak belirlenir.
  • (1) Başarı notu; mezuniyet için üç ders ve muafiyet sınavları dışında, öğrencilerin yarıyıl/yıl içi etkinlikleri ile yarıyıl/yıl sonu sınavından aldıkları notların öngörülen ağırlıklara göre hesaba katılmasıyla belirlenen ham başarı notunun 4’lük not sistemindeki karşılığını ifade eder. Öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında bağıl veya mutlak değerlendirme sistemi kullanılır. Birimlerde hangi değerlendirme sisteminin kullanılacağına, eğitim-öğretim yılı başlamadan önce ilgili birim kurulu karar verir.

    (2) Mutlak değerlendirme sisteminde başarı notu, ham başarı notları için bu Yönetmelikte öngörülen mutlak aralıklara göre belirlenir. Bağıl değerlendirme sisteminde ise başarı notu, ham başarı notlarının ortalaması ve istatistiksel dağılımı esas alınarak belirlenir.

    (3) Bağıl ve mutlak değerlendirme sistemlerine ilişkin ölçme ve değerlendirme esasları, bağıl değerlendirme sisteminde başarı notu hesaplamasına katılma koşul ve sınırları ile başarı dereceleri hakkındaki esaslar Senato tarafından belirlenir ve Üniversitenin internet sitesinde yayımlanır.

    (4) Her iki değerlendirme sisteminde de herhangi bir dersten yarıyıl/yıl sonu sınavına girmeyen ve bu sınavda 100 üzerinden en az 40 alamayan öğrenciler başarısız sayılır; bu sınır ilgili birim kurulu kararı ile yükseltilebilir.

    (5) İlgili dersin sorumlusu, her öğrencinin başarı notunu, bu Yönetmelikte öngörülen kriter ve yöntemlere göre belirler ve yarıyıllık derslerde sınav tarihinden itibaren yedi gün; yıllık derslerde ise on dört gün içinde ilân eder.

    (6) İlgili birim yönetim kurulu, gerektiğinde sınav başarısının, dersin sorumlusu tarafından yeniden incelenmesine karar verebilir.

    (7) Başarı notu derecelerinin puan ve harf karşılıkları ile mutlak değerlendirme sistemindeki not aralıkları aşağıda verilmiştir:

                                                                 Mutlak

                                                                 Değerlendirme

        Harf Notu   AKTS                           Sistemindeki

    Başarı Notu    Karşılığı        Notu     Anlamı                                            Not Aralıkları

    4,00                 AA                A            Mükemmel                                    88 - 100

    3,50                 BA                B            Çok İyi                                             80 - 87

    3,00                 BB                 C            İyi                                                     73 - 79

    2,50                 CB                 D            Orta                                                 66 - 72

    2,00                 CC                 E             Yeterli                                             60 - 65

    1,50                 DC                -             Koşullu Başarılı                              55 - 59

    1,00                 DD                -             Koşullu Başarılı                              50 - 54

    0,00                 FF                 FX          Başarısız                                          0 - 49

    0,00                 FD                 F             Devamsız Başarısız                        0

    -   G                   -                    Geçer (Derecelendirme dışı)

    -   M                  -                    Muaf (Derecelendirme dışı)

     (8) Harf notu karşılıklarına göre;

    a) Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.

    b) Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO’sunun en az 2,00 olması gerekir.

    c) Bir dersten (FF) harf notunu alan öğrenci o dersten başarısız olmuş sayılır.

    ç) Bir dersten (FD) harf notunu alan öğrenci o dersten devamsızlık nedeniyle başarısız olmuş sayılır.

    (9) Mezuniyet için üç ders ve muafiyet sınavlarına giren öğrencilerin başarı notu, sadece mezuniyet için üç ders veya muafiyet sınav notuna ve mutlak değerlendirme sistemine göre belirlenir.

    (10) Dörtlük, yüzlük ve diğer sistemlerdeki notların dönüşüm esasları Senato tarafından belirlenir.


Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

• YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.

• YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.

• YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.1. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Akreditasyon Kuruluşu Adı; Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK)

Akreditasyon Başlangıç/Bitiş Tarihi: 01/05/2023 / 30.09.2025


Giriş Şartı
  • Ortaöğretim kurumlarından ya da denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanan yabancı ülke ortaöğretim kurumlarından mezun olmak ve lisans öğrenimiyle ilgili, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin yaptığı sınavı kazanmış ve yükseköğretim kurumunun ilgili lisans programına yerleştirilmiş olmak.

Başarma Şartları
Öğrencilerin mezuniyet aşamasına gelmeleri için 8 Yarıyılda toplam 150 kredi ve 240 AKTS’lik dersten başarılı olmaları ve genel not ortalamalarının en az 2.00/4.00 olması gerekmektedir. Bu kredilerin %30'u İngilizce ders kredisi olmak zorundadır. Öğrencilerin her yarıyıl alması gereken İngilizce ve Türkçe seçimlik ders sayıları haftalık ders programlarında ayrıca belirtilmektedir. Dersler dışında mezuniyet için 4.yarıyıl sonunda 20 iş günü “Kurum Stajı” ile 6. Yarıyıl sonunda 15 günlük “Jeolojik Harita Kampı”nı tamamlamış ve onayını almış olmak gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
  • Doğal kaynakların aranması, keşfedilmesi ve sürdürülebilir şekilde kullanılması ülkemiz için zaruridir. Bununla beraber, imar projelerinin yapımı öncesinde bir jeoloji mühendisinin bilgisinden yararlanılması kaçınılmazdır. Bu bağlamda, bölüm mezunlarımızın maden, yeraltı suyu, kömür, petrol arama ve zemin etüdü gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerde iş bulabilme olanakları vardır. Kamu kurumlarında ise Devlet Su İşleri, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Maden Tetkik Arama, Türkiye Kömür İşletmeleri, Karayolları Genel Müdürlüğü gibi kurumlarda görev alma fırsatına sahiptirler.  

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030033347

Qualification Title
Geological Engineering Bachelor's Degree
Awarding BodyIstanbul University - Cerrahpaşa
Awarding Body ContactIstanbul University-Cerrahpaşa Avcılar Campus, Bağlariçi Street. No:7, 34320 Avcılar/İstanbul
Awarding Body Urlhttps://iuc.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level6
6 The Qualification has been included in TQF on 20/12/2024
TQF Level 6
Thematic AreasEarth sciences
National Occupation Classification

ISCO 08

CategoryMain
Credit Value240
Program Duration4 Yıl
Program Profile
  • It is a higher education program that covers eight semesters and provides education for a specific learning area or profession.
  • The aim of this programme is to train geological engineers who are equipped with up-to-date knowledge, who have the ability to work interdisciplinary in international academic institutions and private sector, who are equipped with up-to-date knowledge, who are equipped with the ability to work interdisciplinary in international academic institutions and private sector, who work in the fields of exploring and revealing natural resources, minimising the damage caused by natural disasters, and examining the geological environments that form the basis of engineering applications.
Learning Environments

Education and training is carried out in the form of formal education. Formal education is carried out in classroom, laboratory and field environment. Practical internship training is carried out in laboratories within higher education institutions, or in government agencies, companies or industry related to the relevant area. 

Description
  • Has sufficient background and knowledge in the field of earth sciences and has the capacity to foresee complex problems related to this field and develop solution methods.
  • Can approach problem solving from both scientific and engineering perspectives and can select appropriate technologies and analytical methods in this context.
  • To be able to design the requirements of the process under current conditions.
  • Has the ability to collect and interpret data in both laboratory and field environments.
  • To be able to use current software programs and information technologies required for applied areas of earth sciences. 
  • To be able to use his/her knowledge in understanding and explaining the natural processes in the earth.
  • Can make geological mapping at any scale in any region of the earth and reveal the internal structure of that region.
  • Has the ability to plan all underground and surface natural resources for the national economy.
  • Knows how to access current information and databases on a global scale. 
  • To be able to present research findings and results both nationally and internationally in written or oral form. To be able to use at least 1 foreign language effectively in this context.
  • Recognizes the importance of being innovative and entrepreneurial.
  • Recognizes the necessity of lifelong learning and improving existing knowledge.
  • Recognizes the economic, environmental and global impacts of engineering and scientific research outputs and findings in the field of earth sciences.
  • To be able to work effectively both individually and as part of a team.
  • Has a sense of responsibility in applied areas that concern the lives of humans and other living things and respects the rules of law.
  • Respects occupational ethics. 
Key Competencies

Has advanced level of the key competencies listed below.

  • Literacy competence
  • Multilingual competence
  • Mathematical competence and competence in science, technology and engineering
  • Digital competence
  • Personal, social and learning to learn competence
  • Citizenship competence
  • Entrepreneurial competence             
  • Cultural awareness and expressive competence
Further Info
  • The success of the students in the courses is measured by the evaluation and grading of the semester activities such as midterm exams, quizzes, laboratory exams, applications, homework, seminars, field studies by the faculty member. The raw grade is calculated by taking into account the contribution rates of each activity.
  • Success grade; except for the three courses and exemption exams for graduation, it refers to the equivalent of the raw success grade determined by taking into account the grades obtained by the students from the semester/year activities and the semester / year-end exam according to the prescribed weights in the 4-point grade system. Relative or absolute evaluation system is used in the calculation of the students' success grade. The relevant unit board decides which evaluation system will be used in the units before the start of the academic year. In the absolute evaluation system, the success grade is determined according to the absolute ranges stipulated in this Regulation for raw success grades. In the relative evaluation system, the success grade is determined based on the average and statistical distribution of the raw grades.
Quality Assurance

To oversee the quality of higher education programs;

- YÖK is responsible for planning, organizing, managing and supervising education and training and other activities in higher education institutions.

- "University Monitoring and Evaluation Reports" of higher education institutions prepared within the framework of the criteria determined by YÖK are published every year. The reports prepared according to these reports, including quantitative and qualitative evaluations of higher education institutions, are shared with the public by YÖK.

- "Foundation Higher Education Institutions Report" containing academic, administrative and financial data of foundation higher education institutions is published annually by CoHE. These reports, which include quantitative and qualitative evaluations of foundation higher education institutions, are shared with the public by YÖK. Quality assurance of undergraduate programs in higher education is ensured according to the "Procedures and Principles for Ensuring Quality Assurance of Higher Education Diploma Programs":

1. Creation and Approval of Curricula: YÖK determines the minimum standards and criteria required for the opening of undergraduate departments and programs in higher education institutions.

1.1. The curriculum of undergraduate programs in higher education institutions and the learning outcomes that each program will provide to the student are determined by the senates of higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK on these issues.

1.2. The curricula of the National Core Curricula are adopted by the relevant Council of Deans and implemented by higher education institutions with the approval of the Council of Higher Education.

2. Assessment and Evaluation: The measurement and evaluation of the learning outcomes of each undergraduate program is carried out according to the teaching and examination regulations prepared by higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK on these issues.

3. Certification: Students enrolled in undergraduate programs, if they successfully complete the course credits and other obligations determined by higher education institutions; receive a bachelor's diploma.

4. Self-Assessment-External Evaluation: Higher education institutions, in the context of continuous monitoring, enter the "Institutional Internal Evaluation Reports" of the previous year into the Information System prepared by the Higher Education Quality Council (YÖKAK) at the beginning of each year. YÖKAK shares the "Institutional Feedback Report" prepared for the external evaluation of higher education institutions with the public. In addition, accreditation decisions issued by accreditation bodies authorized or recognized by YÖKAK also indicate that the quality assurance of the qualifications of the programs is ensured. YÖKAK conducts regular review activities regarding the qualifications determined in accordance with the legislation.

Accreditation Body Name; Engineering Education Programs Evaluation and Accreditation Association (MÜDEK)

Start: 01/05/2023 End: 30/09/2025

Access Requirements
  • To graduate from secondary education institutions or foreign secondary education institutions whose equivalence is approved by the Ministry of National Education and to have passed the exam held by the Measurement, Selection and Placement Center (ÖSYM) related to undergraduate education to be placed in the relevant undergraduate program of the higher education institution.
Conditions for Success In order for students to reach the graduation stage, they must be successful in a total of 150 credits and 240 AKTS courses in 8 semesters and have a GPA of at least 2.00/4.00. 30% of these credits must be in English. The number of English and Turkish selective courses that students are required to take each semester is also specified in the weekly course schedules. In addition to the courses, for graduation, students are required to have completed and received the approval of "Institutional Internship" for 20 working days at the end of the 4th semester and "Geological Mapping Camp" for 15 days at the end of the 6th semester.
Progression Paths (Relationship Type)
  • Exploration, discovery and sustainable use of natural resources are essential for our country. However, it is inevitable to utilize the knowledge of a geological engineer before the construction of building projects. In this context, our graduates have the opportunity to find jobs in companies operating in areas such as mining, groundwater, coal, petroleum exploration and ground survey. In public institutions, they have the opportunity to work in institutions such as General Directorate of State Hydraulic Works, Turkish Petroleum Corporation, Mineral Research and Exploration, Turkish Coal Enterprises, General Directorate of Highways. 
Legal Basis

1. Higher Education Law No. 2547

1.1. Regulation on the Principles of Transferring Between Associate and Undergraduate Programs, Double Major, Minor and Inter-Institutional Credit Transfer in Higher Education Institutions

1.2. Regulation on the Continuation of Graduates of Vocational Schools and Open Education Associate Degree Programs to Undergraduate Education

2. Law No. 2547 on Higher Education (Additional Article-35)

2.1. Regulation on Higher Education Quality Assurance and Higher Education Quality Board

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030033347


Qualification Title
Geological Engineering Bachelor's Degree

Awarding Body
Istanbul University - Cerrahpaşa

Awarding Body Contact
Istanbul University-Cerrahpaşa Avcılar Campus, Bağlariçi Street. No:7, 34320 Avcılar/İstanbul

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification

ISCO 08


EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification has been included in TQF on 20/12/2024

National Occupation Classification

ISCO 08


Category
Main

Credit Value
240

Program Duration
4 Yıl

Program Profile
  • It is a higher education program that covers eight semesters and provides education for a specific learning area or profession.
  • The aim of this programme is to train geological engineers who are equipped with up-to-date knowledge, who have the ability to work interdisciplinary in international academic institutions and private sector, who are equipped with up-to-date knowledge, who are equipped with the ability to work interdisciplinary in international academic institutions and private sector, who work in the fields of exploring and revealing natural resources, minimising the damage caused by natural disasters, and examining the geological environments that form the basis of engineering applications.

Learning Environments

Education and training is carried out in the form of formal education. Formal education is carried out in classroom, laboratory and field environment. Practical internship training is carried out in laboratories within higher education institutions, or in government agencies, companies or industry related to the relevant area. 


Description
  • Has sufficient background and knowledge in the field of earth sciences and has the capacity to foresee complex problems related to this field and develop solution methods.
  • Can approach problem solving from both scientific and engineering perspectives and can select appropriate technologies and analytical methods in this context.
  • To be able to design the requirements of the process under current conditions.
  • Has the ability to collect and interpret data in both laboratory and field environments.
  • To be able to use current software programs and information technologies required for applied areas of earth sciences. 
  • To be able to use his/her knowledge in understanding and explaining the natural processes in the earth.
  • Can make geological mapping at any scale in any region of the earth and reveal the internal structure of that region.
  • Has the ability to plan all underground and surface natural resources for the national economy.
  • Knows how to access current information and databases on a global scale. 
  • To be able to present research findings and results both nationally and internationally in written or oral form. To be able to use at least 1 foreign language effectively in this context.
  • Recognizes the importance of being innovative and entrepreneurial.
  • Recognizes the necessity of lifelong learning and improving existing knowledge.
  • Recognizes the economic, environmental and global impacts of engineering and scientific research outputs and findings in the field of earth sciences.
  • To be able to work effectively both individually and as part of a team.
  • Has a sense of responsibility in applied areas that concern the lives of humans and other living things and respects the rules of law.
  • Respects occupational ethics. 

Key Competencies

Has advanced level of the key competencies listed below.

  • Literacy competence
  • Multilingual competence
  • Mathematical competence and competence in science, technology and engineering
  • Digital competence
  • Personal, social and learning to learn competence
  • Citizenship competence
  • Entrepreneurial competence             
  • Cultural awareness and expressive competence

Further Info
  • The success of the students in the courses is measured by the evaluation and grading of the semester activities such as midterm exams, quizzes, laboratory exams, applications, homework, seminars, field studies by the faculty member. The raw grade is calculated by taking into account the contribution rates of each activity.
  • Success grade; except for the three courses and exemption exams for graduation, it refers to the equivalent of the raw success grade determined by taking into account the grades obtained by the students from the semester/year activities and the semester / year-end exam according to the prescribed weights in the 4-point grade system. Relative or absolute evaluation system is used in the calculation of the students' success grade. The relevant unit board decides which evaluation system will be used in the units before the start of the academic year. In the absolute evaluation system, the success grade is determined according to the absolute ranges stipulated in this Regulation for raw success grades. In the relative evaluation system, the success grade is determined based on the average and statistical distribution of the raw grades.

Quality Assurance

To oversee the quality of higher education programs;

- YÖK is responsible for planning, organizing, managing and supervising education and training and other activities in higher education institutions.

- "University Monitoring and Evaluation Reports" of higher education institutions prepared within the framework of the criteria determined by YÖK are published every year. The reports prepared according to these reports, including quantitative and qualitative evaluations of higher education institutions, are shared with the public by YÖK.

- "Foundation Higher Education Institutions Report" containing academic, administrative and financial data of foundation higher education institutions is published annually by CoHE. These reports, which include quantitative and qualitative evaluations of foundation higher education institutions, are shared with the public by YÖK. Quality assurance of undergraduate programs in higher education is ensured according to the "Procedures and Principles for Ensuring Quality Assurance of Higher Education Diploma Programs":

1. Creation and Approval of Curricula: YÖK determines the minimum standards and criteria required for the opening of undergraduate departments and programs in higher education institutions.

1.1. The curriculum of undergraduate programs in higher education institutions and the learning outcomes that each program will provide to the student are determined by the senates of higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK on these issues.

1.2. The curricula of the National Core Curricula are adopted by the relevant Council of Deans and implemented by higher education institutions with the approval of the Council of Higher Education.

2. Assessment and Evaluation: The measurement and evaluation of the learning outcomes of each undergraduate program is carried out according to the teaching and examination regulations prepared by higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK on these issues.

3. Certification: Students enrolled in undergraduate programs, if they successfully complete the course credits and other obligations determined by higher education institutions; receive a bachelor's diploma.

4. Self-Assessment-External Evaluation: Higher education institutions, in the context of continuous monitoring, enter the "Institutional Internal Evaluation Reports" of the previous year into the Information System prepared by the Higher Education Quality Council (YÖKAK) at the beginning of each year. YÖKAK shares the "Institutional Feedback Report" prepared for the external evaluation of higher education institutions with the public. In addition, accreditation decisions issued by accreditation bodies authorized or recognized by YÖKAK also indicate that the quality assurance of the qualifications of the programs is ensured. YÖKAK conducts regular review activities regarding the qualifications determined in accordance with the legislation.

Accreditation Body Name; Engineering Education Programs Evaluation and Accreditation Association (MÜDEK)

Start: 01/05/2023 End: 30/09/2025


Access Requirements
  • To graduate from secondary education institutions or foreign secondary education institutions whose equivalence is approved by the Ministry of National Education and to have passed the exam held by the Measurement, Selection and Placement Center (ÖSYM) related to undergraduate education to be placed in the relevant undergraduate program of the higher education institution.

Conditions for Success
In order for students to reach the graduation stage, they must be successful in a total of 150 credits and 240 AKTS courses in 8 semesters and have a GPA of at least 2.00/4.00. 30% of these credits must be in English. The number of English and Turkish selective courses that students are required to take each semester is also specified in the weekly course schedules. In addition to the courses, for graduation, students are required to have completed and received the approval of "Institutional Internship" for 20 working days at the end of the 4th semester and "Geological Mapping Camp" for 15 days at the end of the 6th semester.

Progression Paths (Relationship Type)
  • Exploration, discovery and sustainable use of natural resources are essential for our country. However, it is inevitable to utilize the knowledge of a geological engineer before the construction of building projects. In this context, our graduates have the opportunity to find jobs in companies operating in areas such as mining, groundwater, coal, petroleum exploration and ground survey. In public institutions, they have the opportunity to work in institutions such as General Directorate of State Hydraulic Works, Turkish Petroleum Corporation, Mineral Research and Exploration, Turkish Coal Enterprises, General Directorate of Highways. 

Legal Basis

1. Higher Education Law No. 2547

1.1. Regulation on the Principles of Transferring Between Associate and Undergraduate Programs, Double Major, Minor and Inter-Institutional Credit Transfer in Higher Education Institutions

1.2. Regulation on the Continuation of Graduates of Vocational Schools and Open Education Associate Degree Programs to Undergraduate Education

2. Law No. 2547 on Higher Education (Additional Article-35)

2.1. Regulation on Higher Education Quality Assurance and Higher Education Quality Board


Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address

Url
QrCodeQrCode