Yeterlilik Kodu

TR0030219467

Yeterlilik Adı
Harita ve Kadastro Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumMardin Artuklu Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi Nur Mh Diyarbakır Yolu Yenişehir Yerleşkesi, 47200 Artuklu/Mardin
Sorumlu Kurum URLhttp://www.artuklu.edu.tr
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Yer bilimleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)

Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı olarak yılda iki veya üç dönem olmak üzere iki yıllık bir programı kapsayan, nitelikli insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan ve müfredatın en az %40'ı uygulamalı eğitime dayalı olan ve lisans öğretiminin ilk kademesini teşkil eden bir yükseköğretim programıdır.

Öğrenme Ortamları

Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Orta öğretimde kazanılan bilgilerinin üzerine mesleki alanda öğrendiği bilgileri de ekleyerek temel matematik ve bilimsel hesaplamaları yapar.
  • İyi derecede Türk dili kullanım bilgisi ile Atatürk ilke ve İnkılapları doğrultusunda çağdaş ve bilimsel tabanlı düşünceye sahip olur.
  • Yabancı dili doğru olarak kullanır.
  • Mesleki alanının gerektirdiği yabancı dilde yazılmış teknik belgeleri okur, anlar ve alanlarının gerektirdiği düzeyde yabancı dili kullanarak yazılı ve sözlü iletişim kurar.
  • Temel bilgisayar kullanımının yanı sıra mesleğinin gerektirdiği yazılım ve donanımları kullanır.
  • Mesleği ile ilgili iş güvenliği, standart, yönetmelik ve çevre koruma konusunda yeterli bilgi ve bilince sahip olur.
  • Arazi uygulamaları için gerekli, modern ve klasik ölçme aletlerinin kullanma becerisini kazanır.
  • Yapılmış ve yapılmakta olan harita ve planların okunması, koordinat sistemlerinin dönüştürülmesini kullanma yeteneğini kazanır.
  • Kentsel ve kırsal toprak düzenleme, bütünleyebilme, gerekli teknik ve mevzuatları kullanabilme, toplumsal gelişim süreçlerini analiz edebilme yeteneğine sahip olur.
  • Ulusal jeodezik ağları ve ilgili mevzuatın anlaşılması, GPS uygulamaları hakkında uygulamayeteneğini kazanır.
  • Arazi uygulamalarında ekip koordinasyonu sağlanarak gerekli detay noktalarının alım krokilerinin düzenlenmesi ve arazi grubu içerisinde uyumlu çalışma yeteneğine sahip olur.
  • Arazi çalışmalarında karşılaşılan problemleri tanımlama, analiz etme ve çözme becerisini kazanır.
  • Bina, yol ve mekanlara ilişkin projelerin uygulanması için gerekli verilerin alımı, işlenmesi, teknik ve plan mevzuatlarına göre uygulamalarda deneyim kazanma yeteneği gelişir.
  • Kamu kuruluşlarının arşiv düzenlemesi öğretilerek gerekli dokümanların kamu kuruluşlarından nasıl temin edileceği bilgisini kazanır.
  • Kamu kuruluşlarının istediği nitelikte dosyaların sunulması.
  • Sorumluluk ve çalışma etiğine sahiptir.
  • Mesleki alanla ve dünyayla ilgili gelişmeleri, bununla ilgili araçları (dergi, kitap, fuar, internet, seminer, bilgisayar programları vb.) sürekli takip eder.
  • Taşınmaz mal varlıklarının konum mülkiyet kıymet ve hukuki durumları üzerinde bilgi sahibi olmaİşletme yönetimi ile ilgili temel ilkeleri bilir, takım halinde çalışma ve sorumluluk üstlenme anlayışına sahip olur.
  • Farklı kültür ve anlayıştaki insanlarla iletişim kurabilme ve bunu sağlayacak teknikleri kullanabilme becerisine sahip olur.
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri öncesi düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Harita kadastro e programında her dönem vize, final ve bütünleme olmak üzere üç sınav yapılmaktadır.
  • Vizenin %30’ı, finalin %70’ı alınmaktadır.
  • Ortalamanın en az 60 ve üzeri olması gerekmektedir.
  • 60ın altında not alan öğrenci bütünleme sınavına girer.
  • Harita ve Kadastro Programından ön lisans derecesi elde edebilmek için, öğrencinin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlaması gerekir.
Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlar da YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde önlisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında önlisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında önlisans programlarının müfredatı ve her bir diploma programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir önlisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Önlisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; önlisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır.

Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı

Öğrenciler Yükseköğretime YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı)ye dayalı bir sınav aracılığı ile kabul edilmektedir. Sınav yılda bir kez yapılıp, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenmektedir (www.osym.gov.tr). Adaylar, Yükseköğretim kurumlarına, YGS sınavından aldıkları puan ve Ortaöğretim başarı puanı ortalamalarının birleşimiyle oluşan bir puanla girebilmektedirler. 4702 sayılı kanun ile Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları mezunları Meslek Yüksekokullarına sınavsız olarak yerleştirilebilirler.

Başarma ŞartlarıHarita ve Kadastro Programından ön lisans derecesi elde edebilmek için, öğrencinin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlaması gerekir. Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünden (120 AKTS karşılığı) başarılı olmak ve ara sınav (vize) ile final veya bütünleme sınavlarının ağırlıklı ortalamalarının 100 üzerinden en az 60 puan almak.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Harita kadastro Programı öğrencileri mezun olduktan sonra kamu ve özel sektörde çalışma imkanına sahiptir. Bunlardan bazıları; özel harita büroları, inşaat şirketleri resmi-kamu kuruluşlar, kadastro müdürlükleri, karayolları, TEDAŞ, Milli emlak müdürlükleri, belediyeler, DSİ, iller bankası, Tarım ve Orman Bakanlığı, MTA, özel maden şirketleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Demir Yolları gibi birçok şirket ve kuruluş da çalışma imkanları bulabilmektedirler. Özellikle Avrupa Birliği Entegrasyon Süreci İçerisinde Türkiye’nin kadastro çalışmalarının iyileştirme ve tamamlanması üzerine çok sayıda kadastro teknisyeni istihdamı yapılmaktadır.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030219467


Yeterlilik Adı
Harita ve Kadastro Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Mardin Artuklu Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Nur Mh Diyarbakır Yolu Yenişehir Yerleşkesi, 47200 Artuklu/Mardin

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)

Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı olarak yılda iki veya üç dönem olmak üzere iki yıllık bir programı kapsayan, nitelikli insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan ve müfredatın en az %40'ı uygulamalı eğitime dayalı olan ve lisans öğretiminin ilk kademesini teşkil eden bir yükseköğretim programıdır.


Öğrenme Ortamları

Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.


Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Orta öğretimde kazanılan bilgilerinin üzerine mesleki alanda öğrendiği bilgileri de ekleyerek temel matematik ve bilimsel hesaplamaları yapar.
  • İyi derecede Türk dili kullanım bilgisi ile Atatürk ilke ve İnkılapları doğrultusunda çağdaş ve bilimsel tabanlı düşünceye sahip olur.
  • Yabancı dili doğru olarak kullanır.
  • Mesleki alanının gerektirdiği yabancı dilde yazılmış teknik belgeleri okur, anlar ve alanlarının gerektirdiği düzeyde yabancı dili kullanarak yazılı ve sözlü iletişim kurar.
  • Temel bilgisayar kullanımının yanı sıra mesleğinin gerektirdiği yazılım ve donanımları kullanır.
  • Mesleği ile ilgili iş güvenliği, standart, yönetmelik ve çevre koruma konusunda yeterli bilgi ve bilince sahip olur.
  • Arazi uygulamaları için gerekli, modern ve klasik ölçme aletlerinin kullanma becerisini kazanır.
  • Yapılmış ve yapılmakta olan harita ve planların okunması, koordinat sistemlerinin dönüştürülmesini kullanma yeteneğini kazanır.
  • Kentsel ve kırsal toprak düzenleme, bütünleyebilme, gerekli teknik ve mevzuatları kullanabilme, toplumsal gelişim süreçlerini analiz edebilme yeteneğine sahip olur.
  • Ulusal jeodezik ağları ve ilgili mevzuatın anlaşılması, GPS uygulamaları hakkında uygulamayeteneğini kazanır.
  • Arazi uygulamalarında ekip koordinasyonu sağlanarak gerekli detay noktalarının alım krokilerinin düzenlenmesi ve arazi grubu içerisinde uyumlu çalışma yeteneğine sahip olur.
  • Arazi çalışmalarında karşılaşılan problemleri tanımlama, analiz etme ve çözme becerisini kazanır.
  • Bina, yol ve mekanlara ilişkin projelerin uygulanması için gerekli verilerin alımı, işlenmesi, teknik ve plan mevzuatlarına göre uygulamalarda deneyim kazanma yeteneği gelişir.
  • Kamu kuruluşlarının arşiv düzenlemesi öğretilerek gerekli dokümanların kamu kuruluşlarından nasıl temin edileceği bilgisini kazanır.
  • Kamu kuruluşlarının istediği nitelikte dosyaların sunulması.
  • Sorumluluk ve çalışma etiğine sahiptir.
  • Mesleki alanla ve dünyayla ilgili gelişmeleri, bununla ilgili araçları (dergi, kitap, fuar, internet, seminer, bilgisayar programları vb.) sürekli takip eder.
  • Taşınmaz mal varlıklarının konum mülkiyet kıymet ve hukuki durumları üzerinde bilgi sahibi olmaİşletme yönetimi ile ilgili temel ilkeleri bilir, takım halinde çalışma ve sorumluluk üstlenme anlayışına sahip olur.
  • Farklı kültür ve anlayıştaki insanlarla iletişim kurabilme ve bunu sağlayacak teknikleri kullanabilme becerisine sahip olur.

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri öncesi düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Harita kadastro e programında her dönem vize, final ve bütünleme olmak üzere üç sınav yapılmaktadır.
  • Vizenin %30’ı, finalin %70’ı alınmaktadır.
  • Ortalamanın en az 60 ve üzeri olması gerekmektedir.
  • 60ın altında not alan öğrenci bütünleme sınavına girer.
  • Harita ve Kadastro Programından ön lisans derecesi elde edebilmek için, öğrencinin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlaması gerekir.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlar da YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde önlisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında önlisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında önlisans programlarının müfredatı ve her bir diploma programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir önlisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Önlisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; önlisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır.

Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.


Giriş Şartı

Öğrenciler Yükseköğretime YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı)ye dayalı bir sınav aracılığı ile kabul edilmektedir. Sınav yılda bir kez yapılıp, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenmektedir (www.osym.gov.tr). Adaylar, Yükseköğretim kurumlarına, YGS sınavından aldıkları puan ve Ortaöğretim başarı puanı ortalamalarının birleşimiyle oluşan bir puanla girebilmektedirler. 4702 sayılı kanun ile Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları mezunları Meslek Yüksekokullarına sınavsız olarak yerleştirilebilirler.


Başarma Şartları
Harita ve Kadastro Programından ön lisans derecesi elde edebilmek için, öğrencinin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlaması gerekir. Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünden (120 AKTS karşılığı) başarılı olmak ve ara sınav (vize) ile final veya bütünleme sınavlarının ağırlıklı ortalamalarının 100 üzerinden en az 60 puan almak.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Harita kadastro Programı öğrencileri mezun olduktan sonra kamu ve özel sektörde çalışma imkanına sahiptir. Bunlardan bazıları; özel harita büroları, inşaat şirketleri resmi-kamu kuruluşlar, kadastro müdürlükleri, karayolları, TEDAŞ, Milli emlak müdürlükleri, belediyeler, DSİ, iller bankası, Tarım ve Orman Bakanlığı, MTA, özel maden şirketleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Demir Yolları gibi birçok şirket ve kuruluş da çalışma imkanları bulabilmektedirler. Özellikle Avrupa Birliği Entegrasyon Süreci İçerisinde Türkiye’nin kadastro çalışmalarının iyileştirme ve tamamlanması üzerine çok sayıda kadastro teknisyeni istihdamı yapılmaktadır.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030219467

Qualification Title
Harita ve Kadastro Associate
Awarding BodyMardin Artuklu University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlwww.artuklu.edu.tr
OrientationOccupational
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasEarth sciences
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description

Vocational secondary education on the knowledge gained in the knowledge they have learned the basic mathematical and scientific calculations by adding. Good knowledge of the Turkish language to use in accordance with Ataturks principlesand reforms will have a modern and scientifically-based thinking. Uses it as a foreign language. Professional field of technical documents written in foreign languages required by the reader, using the moments and spaces required by the level of foreign language oral and written communication sets. In addition to the use of basic computer uses software and hardware required by the profession. Related to the profession of occupational safety, standards, regulations, and sufficient knowledge and awareness about environmental protection and has. Land necessary for the application of modern and classic winners ability to usemeasuring instruments Read maps and plans of existing and under construction, gains the ability to usecoordinate systems to be converted. Urban and rural land regulation, bütünleyebilme necessary to use technical and legislation, will have the ability to analyze processes of social development. National geodetic networks and understanding of relevant legislation, the application ofGPS applications, the ability to win. Land applications, providing coordination of the team organizing the necessary detail points and sketch the purchase of land within the group will have the ability to work with. Problems encountered in field studies to identify, analyze and solving the winner. Buildings, roads and places the data necessary for the implementation of projects relating to procurement, processing, gaining practical experience and technical ability toplan, develop applications, according to regulations Regulation by public institutions and archival institutions teaching the public how to obtain the necessary documents, information wins. Submission of the files at any quality of public institutions. Has the responsibility and work ethic The legal status of real estate assets of information on the location and ownership of property assets Developments related to professional field and with the world, related tools (journals, books, exhibitions, internet, seminars, computer programs, etc.). Continuously follows Knows the basic principles related to business management, team work andunderstanding will have to assume responsibility In understanding by people of different cultures and have ability to use communication skills and techniques that it

Key Competencies-
Further Info

Visa program each semester to the cadastral map, and the completion of the final exam is scheduled in three. 30% of midterm, final, is 70%. Average of at least 60 or higher is required. Not less than 60 student who enters the makeup exam In order to obtain associate’s degree, students have to successfully complete the compulsory and elective courses of 120 ACTS.

Quality Assurance-
Access Requirements

Higher Education Students YGS (Transition to Higher Education Examination) is considered through an examination-based. Examination once a year, the Student Selection and Placement Center (OSYM) is held (www.osym.gov.tr??). Candidates institutions of higher education, test scores, and school grade point averages YGS is a combination of points of entry. By Law No. 4702, Vocational Schools Vocational and Technical Secondary School graduates can be placed without an examination.

Conditions for SuccessIn order to obtain associate’s degree, students have to successfully complete the compulsory and elective courses of 120 ACTS. In order to successfully complete the programme, a student has to pass all the courses in the programme and also weighted average of the midterm and final exams must be at least 60
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030219467


Qualification Title
Harita ve Kadastro Associate

Awarding Body
Mardin Artuklu University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

Vocational secondary education on the knowledge gained in the knowledge they have learned the basic mathematical and scientific calculations by adding. Good knowledge of the Turkish language to use in accordance with Ataturks principlesand reforms will have a modern and scientifically-based thinking. Uses it as a foreign language. Professional field of technical documents written in foreign languages required by the reader, using the moments and spaces required by the level of foreign language oral and written communication sets. In addition to the use of basic computer uses software and hardware required by the profession. Related to the profession of occupational safety, standards, regulations, and sufficient knowledge and awareness about environmental protection and has. Land necessary for the application of modern and classic winners ability to usemeasuring instruments Read maps and plans of existing and under construction, gains the ability to usecoordinate systems to be converted. Urban and rural land regulation, bütünleyebilme necessary to use technical and legislation, will have the ability to analyze processes of social development. National geodetic networks and understanding of relevant legislation, the application ofGPS applications, the ability to win. Land applications, providing coordination of the team organizing the necessary detail points and sketch the purchase of land within the group will have the ability to work with. Problems encountered in field studies to identify, analyze and solving the winner. Buildings, roads and places the data necessary for the implementation of projects relating to procurement, processing, gaining practical experience and technical ability toplan, develop applications, according to regulations Regulation by public institutions and archival institutions teaching the public how to obtain the necessary documents, information wins. Submission of the files at any quality of public institutions. Has the responsibility and work ethic The legal status of real estate assets of information on the location and ownership of property assets Developments related to professional field and with the world, related tools (journals, books, exhibitions, internet, seminars, computer programs, etc.). Continuously follows Knows the basic principles related to business management, team work andunderstanding will have to assume responsibility In understanding by people of different cultures and have ability to use communication skills and techniques that it


Key Competencies
-

Further Info

Visa program each semester to the cadastral map, and the completion of the final exam is scheduled in three. 30% of midterm, final, is 70%. Average of at least 60 or higher is required. Not less than 60 student who enters the makeup exam In order to obtain associate’s degree, students have to successfully complete the compulsory and elective courses of 120 ACTS.


Quality Assurance
-

Access Requirements

Higher Education Students YGS (Transition to Higher Education Examination) is considered through an examination-based. Examination once a year, the Student Selection and Placement Center (OSYM) is held (www.osym.gov.tr??). Candidates institutions of higher education, test scores, and school grade point averages YGS is a combination of points of entry. By Law No. 4702, Vocational Schools Vocational and Technical Secondary School graduates can be placed without an examination.


Conditions for Success
In order to obtain associate’s degree, students have to successfully complete the compulsory and elective courses of 120 ACTS. In order to successfully complete the programme, a student has to pass all the courses in the programme and also weighted average of the midterm and final exams must be at least 60

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address