Yeterlilik Kodu

TR0030009891

Yeterlilik Adı
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans Diploması
Sorumlu KurumÜsküdar Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiAltunizade, Üniversite Sok. No:14, 34662 Üsküdar/İstanbul
Sorumlu Kurum URLhttp://www.uskudar.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi6
6 Yeterlilik TYÇ’ye 25/03/2025 tarihinde yerleştirildi
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Pazarlama ve reklamcılık
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4 Yıl
Program Profili (Amaç)

Modern toplum yapısının biçimlenmesiyle, demokratik sistemin ve serbest piyasa ekonomisinin gelişmesiyle birlikte halkla ilişkiler, tanıtım, imaj, propaganda, reklam gibi kamusal alanda güçlü temsil ortamları oluşturmaya yönelik yöntem ve tekniklere de gereksinim duyulmaya başlandığı görülmektedir. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere yeni kurulan devletlerin, kendilerini tanıtmak, varlıklarını kanıtlamak ve de iktidar alanlarını oluşturmak amacıyla propaganda ve tanıtım araç ve kurumlarına ivedilikle gereksinim duymaları sonucu söz konusu alanın profesyonel biçimde yapılanması sürecinin başlatıldığı dikkati çekmektedir.

Aynı şekilde seçme ve seçilme esasına dayalı demokratik sistemlerin gelişmesine koşut olarak siyasetin aktörleri de siyasette başarılı olabilmenin sırrını tanıtım, propaganda, reklam gibi halkla ilişkiler teknik ve yöntemlerinde bulmaya yönelmişlerdir. Diğer yandan serbest piyasa ekonomisine geçilmesiyle birlikte başlayan rekabet nedeniyle piyasada iş yapan kurum, kuruluş ve kişilerin başarının anahtarını tanıtım, reklam, propaganda, dolayısıyla da halkla ilişkiler olarak görmeleriyle birlikte söz konusu alanda profesyonelleşmenin gerekliliği ortaya çıkmıştır. Böylece 20. Yüzyılın başından itibaren yüksekokul ve üniversite düzeyinde biçimlenmeye başlayan iletişim eğitiminin halkla ilişkileri de kapsaması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bugün gelinen noktada halkla ilişkiler, interdisipliner bir yapıya da bürünerek hayli önemli ve geleceği de oldukça parlak bir bilimsel ve mesleki alan haline gelmiş bulunuyor.  Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde lisans eğitimi vermekte olan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü de alanda güçlü meslek insanları ve kalifiye akademisyenler yetiştirmek amacına dönük olarak işlerlik göstermektedir.

Öğrenme Ortamları
  • Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.
  • Bu Program Tam Burslu olarak verilmektedir.
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  •  Halkla ilişkiler alanına temel oluşturan kuram, kavram, yöntem ve fikirleri yorumlayabilir.
  •  Halkla ilişkilerin bir yönetim fonksiyonu olduğunu bilir, örgütsel iletişim modelleri ve işleyiş çerçevesinde değerlendirir.
  •  Bütünleşik pazarlama iletişimi çerçevesinde halkla ilişkilerin ve tanıtımın önemini, rolünü bilir.
  •  İçerik üretme ve yayma konusunda gerekli verileri bilimsel yöntemlerle kullanabilir, araştırma, planlama, uygulama, ölçme ve değerlendirmeyi bilir.
  •  Halkla ilişkiler alanında karşılaşılan iletişim problemlerine yönelik çözümler üretir, kriz yönetimi süreçlerini bilir.
  •  Kurum ve kuruluşların algı ve itibar yönetimi hakkında bilgi sahibidir.
  •  Kurum ve kuruluşların tanıtımıyla ilgili gelişen teknolojiyi takip ederek, Halkla İlişkiler alanına yansıtabilir.
  •  Alanında bilgiye ulaşma yollarını bilerek, ilgili araçları kullanır, yapılan faaliyetlerle ilgili periyodik raporlama yapmasını bilir.
  •  Alanında kendini yazılı ve sözlü doğru ifade edebilir, etkili sunum tekniklerini verimli şekilde kullanabilir.
  •  Kontrollü/Kontrolsüz medya seçimlerinin farkına varır, bu doğrultuda medya içeriklerini planlar, kullanır.
  •  Uluslararası iletişim, uluslararası halkla ilişkiler, kamu diplomasisi ve lobicilik faaliyetleri ve hukuki düzenlemeler konusunda bilgi sahibidir.
  •  Kurum ve kuruluşların, kurum içi ve kurum dışı iletişim çalışmalarını yaparken iş sağlığı ve güvenliği konusunda alanıyla ilgili bilgi sahibidir.
  •  Kurum ve kuruluşların her türlü etkinliklerini düzenler.
  •  Alanın temel dinamiklerini tespit eder, güncel değişimleri stratejik plana dönüştürür.
  •  Alanında sektörel uygulamalara eleştirel bakış açısı geliştirir, bireysel ya da grup üyesi olarak sorumluluk alır.
  •  Halkla İlişkiler alanında kullanılan global uygulamaları takip eder, meslektaşlarıyla iletişim kurabilme becerisine sahiptir.
  •  İçinde bulunduğu toplumun sosyo ekonomik dinamiklerini tespit ederek, sosyal sorumluluk bilinci ve kamu yararını gözetir.
  •  Halkla ilişkiler alanında alanına ilişkin proje üretir, mesleki etik değerleri gözetir.
  •  En az bir yabancı dilde alanıyla ilgili sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisine (Avrupa Dil Portfolyosu B1 Genel Düzeyinde) sahiptir.
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Programda verilen her bir ders için en az bir ara sınav ve dönem sonu sınavı yapılır. Ayrıca kısa sınav ve ödev değerlendirmesi de yapılabilir. Bu değerlendirmede; dersin öğretim elemanı, dersi alan öğrencilerin yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçlarını dikkate alır ve alınan notlar yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde harf sistemine dönüştürülür. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten DC veya DD notu alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Ara yarıyıllarda/yıllarda ise, AGNO hesaplanmasında bu harf notları katsayıları ile değerlendirilir. FF notu alan öğrenci başarısızdır, bu dersi verildiği ilk yarıyılda/yılda alarak devam ve sınav şartlarını yerine getirmek zorundadır. Başarı notu M ve G ile takdir edilen dersler, AGNO hesaplanmasında değerlendirmeye katılmaz.
Başarı notunun belirlenmesinde bağıl değerlendirme sistemi uygulanır ancak öğrenci sayısı sekizin altında olan sınıflarda bağıl değerlendirme sistemi yerine aşağıdaki tablo değerleri kullanılır;
Harf Notu Ağırlık Katsayısı 100 üzerinden eşdeğer

AA 4.00 90-100
BA 3.50 85-89
BB 3.00 80-84
CB 2.50 75-79
CC 2.00 70-74
DC 1.50 65-69
DD 1.00 60-64
FD 0.50 50-59
FF 0.00 0-49

Öğrencilerin programdan mezun olabilmeleri için 240 AKTS kredisini başarıyla tamamlamaları ve öğrencinin AGNO'sunun 2.0 veya üzeri olması gerekmektedir. Ayrıca öğrencilerden bir bitirme projesi yazmaları ve bunun sözlü sunumunu hazırlamaları istenir. (8. Dönemde)

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) tarafından kalite standartları denetlenir.

Akreditasyon Başlangıç/Bitiş Tarihi:04.04.2024- 04.04.2029

Giriş Şartı

Bölüme öğrenci kabulü, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlama / sınavları başarma durumunda gerçekleşir. Çerçevesini Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) oluşturduğu ilgili yönetmelikler doğrultusunda, bu programa öğrenci kabulü YKS olarak adlandırılan merkezi sınav sistemiyle SÖZ puan türüne göre yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir. Yurtiçi veya yurtdışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğu`nda mevcuttur. Genel Akademik Değişim Protokolü olan programlara öğrencilerin kabulü, Üsküdar Üniversitesi ile işbirliği yapan üniversiteler arasında imzalanan ikili protokoller (ERASMUS, FARABİ, MEVLANA, vb. gibi.) kapsamında yapılmaktadır. Öğrenciler ilgili akademik birimin onay vermesi durumunda programa kayıt olabilirler. Programa kabul edilecek öğrencilerde dersleri takip edebilecek yeterlilikte dil bilme koşulu aranır.

Başarma ŞartlarıProgramda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) tüm dersleri, Mezuniyet Projesi I ve II ile Staj'ı başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli ve yeterlilik koşuludur.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümden mezun olacak öğrenciler, yeniliklere açık, yaratıcı, analitik düşünme ve sentez yeteneğine sahip, sektörel gereklilikleri yakından tanıyan ve iyi iletişim kurabilen bireyler olarak mezun olacaklardır. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, öğrencileri kendi yetenek ve tercihleri doğrultusunda halkla ilişkiler mesleğinin uzmanlık dallarına yönlendirmeyi amaçlamaktadır. Müşteri Temsilciliği, Yaratıcı Üretim, Kurumsal İletişim Uzmanı, Siyasi İletişim Uzmanı, Stratejik İletişim Yönetimi, sosyal medya yöneticisi gibi daha birçok akademik ve sektörel iş sahasında çalışabilirler.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
QrCodeQrCode
Yeterlilik Kodu

TR0030009891


Yeterlilik Adı
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Üsküdar Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Altunizade, Üniversite Sok. No:14, 34662 Üsküdar/İstanbul

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye 25/03/2025 tarihinde yerleştirildi

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4 Yıl

Program Profili (Amaç)

Modern toplum yapısının biçimlenmesiyle, demokratik sistemin ve serbest piyasa ekonomisinin gelişmesiyle birlikte halkla ilişkiler, tanıtım, imaj, propaganda, reklam gibi kamusal alanda güçlü temsil ortamları oluşturmaya yönelik yöntem ve tekniklere de gereksinim duyulmaya başlandığı görülmektedir. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere yeni kurulan devletlerin, kendilerini tanıtmak, varlıklarını kanıtlamak ve de iktidar alanlarını oluşturmak amacıyla propaganda ve tanıtım araç ve kurumlarına ivedilikle gereksinim duymaları sonucu söz konusu alanın profesyonel biçimde yapılanması sürecinin başlatıldığı dikkati çekmektedir.

Aynı şekilde seçme ve seçilme esasına dayalı demokratik sistemlerin gelişmesine koşut olarak siyasetin aktörleri de siyasette başarılı olabilmenin sırrını tanıtım, propaganda, reklam gibi halkla ilişkiler teknik ve yöntemlerinde bulmaya yönelmişlerdir. Diğer yandan serbest piyasa ekonomisine geçilmesiyle birlikte başlayan rekabet nedeniyle piyasada iş yapan kurum, kuruluş ve kişilerin başarının anahtarını tanıtım, reklam, propaganda, dolayısıyla da halkla ilişkiler olarak görmeleriyle birlikte söz konusu alanda profesyonelleşmenin gerekliliği ortaya çıkmıştır. Böylece 20. Yüzyılın başından itibaren yüksekokul ve üniversite düzeyinde biçimlenmeye başlayan iletişim eğitiminin halkla ilişkileri de kapsaması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bugün gelinen noktada halkla ilişkiler, interdisipliner bir yapıya da bürünerek hayli önemli ve geleceği de oldukça parlak bir bilimsel ve mesleki alan haline gelmiş bulunuyor.  Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde lisans eğitimi vermekte olan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü de alanda güçlü meslek insanları ve kalifiye akademisyenler yetiştirmek amacına dönük olarak işlerlik göstermektedir.


Öğrenme Ortamları
  • Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.
  • Bu Program Tam Burslu olarak verilmektedir.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  •  Halkla ilişkiler alanına temel oluşturan kuram, kavram, yöntem ve fikirleri yorumlayabilir.
  •  Halkla ilişkilerin bir yönetim fonksiyonu olduğunu bilir, örgütsel iletişim modelleri ve işleyiş çerçevesinde değerlendirir.
  •  Bütünleşik pazarlama iletişimi çerçevesinde halkla ilişkilerin ve tanıtımın önemini, rolünü bilir.
  •  İçerik üretme ve yayma konusunda gerekli verileri bilimsel yöntemlerle kullanabilir, araştırma, planlama, uygulama, ölçme ve değerlendirmeyi bilir.
  •  Halkla ilişkiler alanında karşılaşılan iletişim problemlerine yönelik çözümler üretir, kriz yönetimi süreçlerini bilir.
  •  Kurum ve kuruluşların algı ve itibar yönetimi hakkında bilgi sahibidir.
  •  Kurum ve kuruluşların tanıtımıyla ilgili gelişen teknolojiyi takip ederek, Halkla İlişkiler alanına yansıtabilir.
  •  Alanında bilgiye ulaşma yollarını bilerek, ilgili araçları kullanır, yapılan faaliyetlerle ilgili periyodik raporlama yapmasını bilir.
  •  Alanında kendini yazılı ve sözlü doğru ifade edebilir, etkili sunum tekniklerini verimli şekilde kullanabilir.
  •  Kontrollü/Kontrolsüz medya seçimlerinin farkına varır, bu doğrultuda medya içeriklerini planlar, kullanır.
  •  Uluslararası iletişim, uluslararası halkla ilişkiler, kamu diplomasisi ve lobicilik faaliyetleri ve hukuki düzenlemeler konusunda bilgi sahibidir.
  •  Kurum ve kuruluşların, kurum içi ve kurum dışı iletişim çalışmalarını yaparken iş sağlığı ve güvenliği konusunda alanıyla ilgili bilgi sahibidir.
  •  Kurum ve kuruluşların her türlü etkinliklerini düzenler.
  •  Alanın temel dinamiklerini tespit eder, güncel değişimleri stratejik plana dönüştürür.
  •  Alanında sektörel uygulamalara eleştirel bakış açısı geliştirir, bireysel ya da grup üyesi olarak sorumluluk alır.
  •  Halkla İlişkiler alanında kullanılan global uygulamaları takip eder, meslektaşlarıyla iletişim kurabilme becerisine sahiptir.
  •  İçinde bulunduğu toplumun sosyo ekonomik dinamiklerini tespit ederek, sosyal sorumluluk bilinci ve kamu yararını gözetir.
  •  Halkla ilişkiler alanında alanına ilişkin proje üretir, mesleki etik değerleri gözetir.
  •  En az bir yabancı dilde alanıyla ilgili sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisine (Avrupa Dil Portfolyosu B1 Genel Düzeyinde) sahiptir.

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Programda verilen her bir ders için en az bir ara sınav ve dönem sonu sınavı yapılır. Ayrıca kısa sınav ve ödev değerlendirmesi de yapılabilir. Bu değerlendirmede; dersin öğretim elemanı, dersi alan öğrencilerin yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçlarını dikkate alır ve alınan notlar yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde harf sistemine dönüştürülür. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten DC veya DD notu alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Ara yarıyıllarda/yıllarda ise, AGNO hesaplanmasında bu harf notları katsayıları ile değerlendirilir. FF notu alan öğrenci başarısızdır, bu dersi verildiği ilk yarıyılda/yılda alarak devam ve sınav şartlarını yerine getirmek zorundadır. Başarı notu M ve G ile takdir edilen dersler, AGNO hesaplanmasında değerlendirmeye katılmaz.
Başarı notunun belirlenmesinde bağıl değerlendirme sistemi uygulanır ancak öğrenci sayısı sekizin altında olan sınıflarda bağıl değerlendirme sistemi yerine aşağıdaki tablo değerleri kullanılır;
Harf Notu Ağırlık Katsayısı 100 üzerinden eşdeğer

AA 4.00 90-100
BA 3.50 85-89
BB 3.00 80-84
CB 2.50 75-79
CC 2.00 70-74
DC 1.50 65-69
DD 1.00 60-64
FD 0.50 50-59
FF 0.00 0-49

Öğrencilerin programdan mezun olabilmeleri için 240 AKTS kredisini başarıyla tamamlamaları ve öğrencinin AGNO'sunun 2.0 veya üzeri olması gerekmektedir. Ayrıca öğrencilerden bir bitirme projesi yazmaları ve bunun sözlü sunumunu hazırlamaları istenir. (8. Dönemde)


Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) tarafından kalite standartları denetlenir.

Akreditasyon Başlangıç/Bitiş Tarihi:04.04.2024- 04.04.2029


Giriş Şartı

Bölüme öğrenci kabulü, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlama / sınavları başarma durumunda gerçekleşir. Çerçevesini Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) oluşturduğu ilgili yönetmelikler doğrultusunda, bu programa öğrenci kabulü YKS olarak adlandırılan merkezi sınav sistemiyle SÖZ puan türüne göre yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir. Yurtiçi veya yurtdışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğu`nda mevcuttur. Genel Akademik Değişim Protokolü olan programlara öğrencilerin kabulü, Üsküdar Üniversitesi ile işbirliği yapan üniversiteler arasında imzalanan ikili protokoller (ERASMUS, FARABİ, MEVLANA, vb. gibi.) kapsamında yapılmaktadır. Öğrenciler ilgili akademik birimin onay vermesi durumunda programa kayıt olabilirler. Programa kabul edilecek öğrencilerde dersleri takip edebilecek yeterlilikte dil bilme koşulu aranır.


Başarma Şartları
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) tüm dersleri, Mezuniyet Projesi I ve II ile Staj'ı başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli ve yeterlilik koşuludur.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümden mezun olacak öğrenciler, yeniliklere açık, yaratıcı, analitik düşünme ve sentez yeteneğine sahip, sektörel gereklilikleri yakından tanıyan ve iyi iletişim kurabilen bireyler olarak mezun olacaklardır. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, öğrencileri kendi yetenek ve tercihleri doğrultusunda halkla ilişkiler mesleğinin uzmanlık dallarına yönlendirmeyi amaçlamaktadır. Müşteri Temsilciliği, Yaratıcı Üretim, Kurumsal İletişim Uzmanı, Siyasi İletişim Uzmanı, Stratejik İletişim Yönetimi, sosyal medya yöneticisi gibi daha birçok akademik ve sektörel iş sahasında çalışabilirler.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030009891

Qualification Title
Halkla İlişkiler License
Awarding BodyUskudar University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.uskudar.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level6
6 The Qualification has been included in TQF on 25/03/2025
TQF Level 6
Thematic AreasMarketing and advertising
National Occupation Classification

 ISCO:08

CategoryMain
Credit Value240
Program Duration4 Yıl
Program Profile

Along with the formation of modern society and the development of democratic system and free market economy, new methodologies and techniques for creating a strong representation in areas such as public relations, publicity, image, propaganda and advertising became more crucial in public domain. As a result of the urgent necessity of means and organisations for propaganda and publicity of the newly formed countries, especially the United States of America, with the aims of self-promotion, proving existence and forming power domains, initiation of the formation process in a professional manner for this field draws attention.

In the same way, in parallel to the development of a democratic system based on the principle of election, politicians tended to find the secret to success in politics among the techniques and methods of public relations such as publicity, propaganda, and advertisement. On the other hand, due to the competition that started together with the transition to a free market economy; companies, organizations and individuals who do business in the market started to consider promotion, advertising, propaganda, as well as public relations as the key to success, so the need for professionalization has emerged in this field. Hence, beginning from the 20th Century, it was inevitable to include public relations in communication education at colleges and universities. At this point, the field of public relations is a promising professional and scientific field within an interdisciplinary pattern. Üsküdar University Faculty of Communication, Public Relations and Publicity Department providing undergraduate education aims to educate experts in public relations sector and qualified academicians of the future.

Learning Environments

• Education and training are provided in formal, open or distance education formats. In addition, practical training is provided in laboratories and workshops within higher education institutions or as internships or workplace training in industry, health institutions and workplaces.

• This Program is provided with a Full Scholarship.

Description
  •  Be able to interpret the theories, concepts, methods and ideas that form the basis of the field of public relations.
  •  Knows that public relations is a management function, evaluates it within the framework of organizational communication models and operation.
  •  Knows the importance and role of public relations and publicity within the framework of integrated marketing communication.
  •  Use the necessary data for content production and dissemination with scientific methods, know how to research, plan, practice, measure and evaluate.
  •  Produces solutions for communication problems encountered in the field of public relations, knows the crisis management processes.
  •  Has knowledge about perception and reputation management of institutions and organizations.
  •  Follows the developing technology related to the publicity of institutions and organizations and reflect it in the field of Public Relations.
  •  Knows the ways to reach information in the field, uses the relevant tools, knows how to make periodic reports about the activities.
  •  Express himself/herself correctly in written and oral in his/her field, and can use effective presentation techniques efficiently.
  •  Recognizes controlled/uncontrolled media choices, plans and uses media contents accordingly.
  •  Has knowledge on international communication, international public relations, public diplomacy and lobbying activities , law and regulations.
  •  Has knowledge about occupational health and safety while conducting internal and external communication studies of institutions and organizations
  •  Organizes the events of institutions and organizations.
  •  Identifies the basic dynamics of the field and transforms the current changes into a strategic plan.
  •  Develops a critical perspective on sectoral practices in the field, takes responsibility individually or as a group member.
  •  Follows the global practices used in the field of Public Relations, has the ability to communicate with colleagues.
  •  Observes the awareness of social responsibility and public interest by determining the socio-economic dynamics of the society in which it is located
  •  Produces projects in the field of public relations, observes professional ethical values.
  •  Has the ability to communicate effectively in at least one foreign language, verbally and in writing (European Language Portfolio B1 General Level).
Key Competencies

Has advanced level of the following key competencies:

• Literacy competence

• Multilingual competence

• Mathematical competence and competence in science, technology and engineering

• Digital competence

• Personal, social and learning to learn competence

• Citizenship competence

• Entrepreneurial competence

• Cultural awareness and expression competence

Further Info

Assessment and evaluation in Public Relations and Publicity for each course is done via at least one midterm and one final exam. In addition to those, there can be evaluation of quizzes and homeworks. In the evaluation process, the instructor will take into consideration the statistical results of the exam scores students get through the semester and the scores are converted into letter system within the framework of regulations outlined in the directive. Students who get AA, BA, BB, CB, or CC are considered to be successful from the relevant course.  Students who get DC or DD are considered to have passed that course. Students who get FF are considered unsuccessful, and they have to take the course and fulfill exam and attendance requirements. Courses, in which the grade is determined as M and G, are not evaluated in the calculation of GPA. In the determination of GPA relative evaluation system is used, however when a class consists of less than eight students the table below is used. Letter grade Coefficient The equivalent AA 4.00 90-100 BA 3.50 85-89 BB 3.00 80-84 CB 2.50 75-79 CC 2.00 70-74 DC 1.50 65-69 DD 1.00 60-64 FD 0.50 50-59 FF 0.00 0-49. For students to graduate from the program, it is required for them to successfully complete 240 ECTS credits and GPA of the student must be 2.0 or above. It is also asked from the students to write a finishing project and prepare an oral presentation of it. (On the 8. Semester)

Quality Assurance

In order to monitor the quality of higher education programs;

• YÖK is responsible for planning, organizing, managing and supervising the education and training and other activities carried out in higher education institutions.

• “University Monitoring and Evaluation Reports” of higher education institutions prepared within the framework of the criteria determined by YÖK are published every year. The reports prepared according to these reports, which include quantitative and qualitative evaluations of higher education institutions, are shared with the public by YÖK.

• YÖK publishes the “Foundation Higher Education Institutions Report” containing academic, administrative and financial data of foundation higher education institutions every year. These reports, which include quantitative and qualitative evaluations of foundation higher education institutions, are shared with the public by YÖK. The quality assurance of undergraduate programs in higher education is provided according to the “Procedures and Principles for Ensuring Quality Assurance of Higher Education Diploma Programs”:

1. Creation and Approval of Curriculum:

1.1. YÖK determines the minimum standards and criteria required for opening undergraduate departments and programs in higher education institutions.

1.2. The curriculum of undergraduate programs in higher education institutions and the learning outcomes that each program will provide to students are determined by the senates of higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK on these issues.

1.3. The curriculum of the National Core Education Programs is implemented by higher education institutions with the approval of YÖK after being approved by the relevant Deans' Council.

2. Measurement-Evaluation: How the measurement and evaluation of the learning outcomes that each undergraduate program will provide to students will be carried out is carried out in accordance with the education, training and examination regulations prepared by higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK on these issues.

3. Certification: Students enrolled in undergraduate programs receive a bachelor's degree if they successfully complete the course credits and other obligations determined by higher education institutions.

4. Self-Assessment-External Assessment: In the context of continuous monitoring, higher education institutions enter the “Internal Institutional Assessment Reports” of the previous year into the Information System prepared by the Higher Education Quality Board (YÖKAK) at the beginning of each year. YÖKAK shares the “Institutional Feedback Report” prepared for the external evaluation of higher education institutions with the public. In addition, accreditation decisions made by accreditation institutions authorized or recognized by YÖKAK also show that the quality assurance of the qualifications of the programs is provided. YÖKAK conducts regular review activities regarding the qualifications determined in accordance with its legislation.

    Quality standards are supervised by the Communication Research Association (İLAD).

Akreditasyon Başlangıç/Bitiş Tarihi:04.04.2024- 04.04.2029

Access Requirements

Students’ admission to the department takes place in case of the completion/ achievement of the processes and exams determined by OSYM within the framework of university's academic and legal regulations. In accordance with the relevant regulations, the framework of which is determined by OSYM, the acceptance of students to this program is done via exam center according to state exam called YKS. (Relevant section is SÖZ) After students report their preference of the programs they would like to study, they will be placed by ÖSYM according to their scores they get from the state exam. Students, who begin to study an equivalent degree in Turkey or abroad can apply for lateral transfer. Acceptance of students starts before the semester begins; every student’s condition and the degree student is applying to are taken into consideration and examined distinctively. More comprehensive information about university entrance is available in the University Catalog. The acceptance of students to programs that have General Academics Exchange Protocol is done via the protocol (ERASMUS, FARABİ, MEVLANA and so on) that is made between Üsküdar University and partner universities. Students can register to the program in case of approval from the relevant academic unit. It is demanded from the students to have the adequate knowledge of foreign language in order for them to follow the courses.

Conditions for SuccessFor students to graduate from the program, it is required for them to successfully complete 240 ECTS credits and GPA of the student must be 2.0 or above. It is also asked from the students to write a finishing project and prepare an oral presentation of it. (On the 8. Semester). Period of study is four years. For students to graduate from the program, it is required for them to successfully complete 240 ECTS credits and GPA of the student must be 2.0 or above. It is also asked from the students to write a finishing project and prepare an oral presentation of it. (On the 8. Semester)
Progression Paths (Relationship Type)

Prospective graduates will be innovative, creative and communicative individuals skilled in analytical thinking and knowledgeable about the market. Public Relations and Publicity Department, students in accordance with their abilities and preferences of the profession of advertising specialties aims to redirect to. Customer Representative, Creative Generation , Advertising Design and Technical Production Corporate Communications Specialist, Political Communication Specialist, Strategic Communication Management, Social Media Specialist as a lot more work in the field of academia and industry can work.

Legal Basis

1. Law No. 2547 on Higher Education

1.1. Regulation on the Principles of Transfer, Double Major, Minor and Inter-Institutional Credit Transfer between Associate and Undergraduate Programs in Higher Education Institutions

1.2. Regulation on the Continuation of Undergraduate Education of Vocational Schools and Open Education Associate Program Graduates

2. Law No. 2547 on Higher Education (Additional Article-35)

2.1. Regulation on Higher Education Quality Assurance and Higher Education Quality Board

Validity Period (If Any)

The qualification is valid at all times.

Url Open Address
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030009891


Qualification Title
Halkla İlişkiler License

Awarding Body
Uskudar University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification

 ISCO:08


EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification has been included in TQF on 25/03/2025

National Occupation Classification

 ISCO:08


Category
Main

Credit Value
240

Program Duration
4 Yıl

Program Profile

Along with the formation of modern society and the development of democratic system and free market economy, new methodologies and techniques for creating a strong representation in areas such as public relations, publicity, image, propaganda and advertising became more crucial in public domain. As a result of the urgent necessity of means and organisations for propaganda and publicity of the newly formed countries, especially the United States of America, with the aims of self-promotion, proving existence and forming power domains, initiation of the formation process in a professional manner for this field draws attention.

In the same way, in parallel to the development of a democratic system based on the principle of election, politicians tended to find the secret to success in politics among the techniques and methods of public relations such as publicity, propaganda, and advertisement. On the other hand, due to the competition that started together with the transition to a free market economy; companies, organizations and individuals who do business in the market started to consider promotion, advertising, propaganda, as well as public relations as the key to success, so the need for professionalization has emerged in this field. Hence, beginning from the 20th Century, it was inevitable to include public relations in communication education at colleges and universities. At this point, the field of public relations is a promising professional and scientific field within an interdisciplinary pattern. Üsküdar University Faculty of Communication, Public Relations and Publicity Department providing undergraduate education aims to educate experts in public relations sector and qualified academicians of the future.


Learning Environments

• Education and training are provided in formal, open or distance education formats. In addition, practical training is provided in laboratories and workshops within higher education institutions or as internships or workplace training in industry, health institutions and workplaces.

• This Program is provided with a Full Scholarship.


Description
  •  Be able to interpret the theories, concepts, methods and ideas that form the basis of the field of public relations.
  •  Knows that public relations is a management function, evaluates it within the framework of organizational communication models and operation.
  •  Knows the importance and role of public relations and publicity within the framework of integrated marketing communication.
  •  Use the necessary data for content production and dissemination with scientific methods, know how to research, plan, practice, measure and evaluate.
  •  Produces solutions for communication problems encountered in the field of public relations, knows the crisis management processes.
  •  Has knowledge about perception and reputation management of institutions and organizations.
  •  Follows the developing technology related to the publicity of institutions and organizations and reflect it in the field of Public Relations.
  •  Knows the ways to reach information in the field, uses the relevant tools, knows how to make periodic reports about the activities.
  •  Express himself/herself correctly in written and oral in his/her field, and can use effective presentation techniques efficiently.
  •  Recognizes controlled/uncontrolled media choices, plans and uses media contents accordingly.
  •  Has knowledge on international communication, international public relations, public diplomacy and lobbying activities , law and regulations.
  •  Has knowledge about occupational health and safety while conducting internal and external communication studies of institutions and organizations
  •  Organizes the events of institutions and organizations.
  •  Identifies the basic dynamics of the field and transforms the current changes into a strategic plan.
  •  Develops a critical perspective on sectoral practices in the field, takes responsibility individually or as a group member.
  •  Follows the global practices used in the field of Public Relations, has the ability to communicate with colleagues.
  •  Observes the awareness of social responsibility and public interest by determining the socio-economic dynamics of the society in which it is located
  •  Produces projects in the field of public relations, observes professional ethical values.
  •  Has the ability to communicate effectively in at least one foreign language, verbally and in writing (European Language Portfolio B1 General Level).

Key Competencies

Has advanced level of the following key competencies:

• Literacy competence

• Multilingual competence

• Mathematical competence and competence in science, technology and engineering

• Digital competence

• Personal, social and learning to learn competence

• Citizenship competence

• Entrepreneurial competence

• Cultural awareness and expression competence


Further Info

Assessment and evaluation in Public Relations and Publicity for each course is done via at least one midterm and one final exam. In addition to those, there can be evaluation of quizzes and homeworks. In the evaluation process, the instructor will take into consideration the statistical results of the exam scores students get through the semester and the scores are converted into letter system within the framework of regulations outlined in the directive. Students who get AA, BA, BB, CB, or CC are considered to be successful from the relevant course.  Students who get DC or DD are considered to have passed that course. Students who get FF are considered unsuccessful, and they have to take the course and fulfill exam and attendance requirements. Courses, in which the grade is determined as M and G, are not evaluated in the calculation of GPA. In the determination of GPA relative evaluation system is used, however when a class consists of less than eight students the table below is used. Letter grade Coefficient The equivalent AA 4.00 90-100 BA 3.50 85-89 BB 3.00 80-84 CB 2.50 75-79 CC 2.00 70-74 DC 1.50 65-69 DD 1.00 60-64 FD 0.50 50-59 FF 0.00 0-49. For students to graduate from the program, it is required for them to successfully complete 240 ECTS credits and GPA of the student must be 2.0 or above. It is also asked from the students to write a finishing project and prepare an oral presentation of it. (On the 8. Semester)


Quality Assurance

In order to monitor the quality of higher education programs;

• YÖK is responsible for planning, organizing, managing and supervising the education and training and other activities carried out in higher education institutions.

• “University Monitoring and Evaluation Reports” of higher education institutions prepared within the framework of the criteria determined by YÖK are published every year. The reports prepared according to these reports, which include quantitative and qualitative evaluations of higher education institutions, are shared with the public by YÖK.

• YÖK publishes the “Foundation Higher Education Institutions Report” containing academic, administrative and financial data of foundation higher education institutions every year. These reports, which include quantitative and qualitative evaluations of foundation higher education institutions, are shared with the public by YÖK. The quality assurance of undergraduate programs in higher education is provided according to the “Procedures and Principles for Ensuring Quality Assurance of Higher Education Diploma Programs”:

1. Creation and Approval of Curriculum:

1.1. YÖK determines the minimum standards and criteria required for opening undergraduate departments and programs in higher education institutions.

1.2. The curriculum of undergraduate programs in higher education institutions and the learning outcomes that each program will provide to students are determined by the senates of higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK on these issues.

1.3. The curriculum of the National Core Education Programs is implemented by higher education institutions with the approval of YÖK after being approved by the relevant Deans' Council.

2. Measurement-Evaluation: How the measurement and evaluation of the learning outcomes that each undergraduate program will provide to students will be carried out is carried out in accordance with the education, training and examination regulations prepared by higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK on these issues.

3. Certification: Students enrolled in undergraduate programs receive a bachelor's degree if they successfully complete the course credits and other obligations determined by higher education institutions.

4. Self-Assessment-External Assessment: In the context of continuous monitoring, higher education institutions enter the “Internal Institutional Assessment Reports” of the previous year into the Information System prepared by the Higher Education Quality Board (YÖKAK) at the beginning of each year. YÖKAK shares the “Institutional Feedback Report” prepared for the external evaluation of higher education institutions with the public. In addition, accreditation decisions made by accreditation institutions authorized or recognized by YÖKAK also show that the quality assurance of the qualifications of the programs is provided. YÖKAK conducts regular review activities regarding the qualifications determined in accordance with its legislation.

    Quality standards are supervised by the Communication Research Association (İLAD).

Akreditasyon Başlangıç/Bitiş Tarihi:04.04.2024- 04.04.2029


Access Requirements

Students’ admission to the department takes place in case of the completion/ achievement of the processes and exams determined by OSYM within the framework of university's academic and legal regulations. In accordance with the relevant regulations, the framework of which is determined by OSYM, the acceptance of students to this program is done via exam center according to state exam called YKS. (Relevant section is SÖZ) After students report their preference of the programs they would like to study, they will be placed by ÖSYM according to their scores they get from the state exam. Students, who begin to study an equivalent degree in Turkey or abroad can apply for lateral transfer. Acceptance of students starts before the semester begins; every student’s condition and the degree student is applying to are taken into consideration and examined distinctively. More comprehensive information about university entrance is available in the University Catalog. The acceptance of students to programs that have General Academics Exchange Protocol is done via the protocol (ERASMUS, FARABİ, MEVLANA and so on) that is made between Üsküdar University and partner universities. Students can register to the program in case of approval from the relevant academic unit. It is demanded from the students to have the adequate knowledge of foreign language in order for them to follow the courses.


Conditions for Success
For students to graduate from the program, it is required for them to successfully complete 240 ECTS credits and GPA of the student must be 2.0 or above. It is also asked from the students to write a finishing project and prepare an oral presentation of it. (On the 8. Semester). Period of study is four years. For students to graduate from the program, it is required for them to successfully complete 240 ECTS credits and GPA of the student must be 2.0 or above. It is also asked from the students to write a finishing project and prepare an oral presentation of it. (On the 8. Semester)

Progression Paths (Relationship Type)

Prospective graduates will be innovative, creative and communicative individuals skilled in analytical thinking and knowledgeable about the market. Public Relations and Publicity Department, students in accordance with their abilities and preferences of the profession of advertising specialties aims to redirect to. Customer Representative, Creative Generation , Advertising Design and Technical Production Corporate Communications Specialist, Political Communication Specialist, Strategic Communication Management, Social Media Specialist as a lot more work in the field of academia and industry can work.


Legal Basis

1. Law No. 2547 on Higher Education

1.1. Regulation on the Principles of Transfer, Double Major, Minor and Inter-Institutional Credit Transfer between Associate and Undergraduate Programs in Higher Education Institutions

1.2. Regulation on the Continuation of Undergraduate Education of Vocational Schools and Open Education Associate Program Graduates

2. Law No. 2547 on Higher Education (Additional Article-35)

2.1. Regulation on Higher Education Quality Assurance and Higher Education Quality Board


Validity Period (If Any)

The qualification is valid at all times.


Url
Open Address

Url
QrCodeQrCode