Yeterlilik Kodu | TR0030032600 | |
Yeterlilik Adı | Gıda Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Manisa Celâl Bayar Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi 45140 - Yunusemre - MANİSA | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.mcbu.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 7 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 7 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı “Gıda Teknolojisi” ve “Gıda Bilimleri” bilim dallarından oluşmaktadır. Tezli yüksek lisans programının amacı, öğrencinin bilimsel araştırma yaparak bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazanmasını sağlamaktır. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Toplam yirmi dört (24) krediden az olmamak koşulu ile en az sekiz ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından başarılı olmak; bir eğitim-öğretim yılında 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla, seminer dersi ve tez çalışması dahil olmak üzere, en az 120 AKTS kredisini en çok altı yarıyılda tamamlamak. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Gıda Yüksek Mühendisi unvanını alan mezunlar gıda endüstrisinde mühendis veya yönetici olarak çalışmaktadır. Doktora programlarına devam edebilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030032600
Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı “Gıda Teknolojisi” ve “Gıda Bilimleri” bilim dallarından oluşmaktadır. Tezli yüksek lisans programının amacı, öğrencinin bilimsel araştırma yaparak bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazanmasını sağlamaktır.
- Lisans eğitimi süresince edindiği matematik, fen bilimleri ve mühendislik konularındaki kuramsal ve uygulamalı bilgi birikimini gıda mühendisliği alanındaki sorunların çözümüne yönelik kullanabilme
- Mühendislik alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye genişlemesine ve derinlemesine ulaşabilme, bilgiyi değerlendirme, yorumlama ve uygulama becerisi edinebilme
- Bir sistemi ya da süreci belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde çözümleyebilme ve tasarlama becerisi edinebilme
- Gıda mühendisliği alanında yapılacak olan bilimsel çalışmalar için gerekli evrensel teknikleri/yöntemleri bilme ve modern uygulamalar konusunda bilgi sahibi olabilme
- Deney tasarlama ve yapma, veri toplama ve değerlendirme, sonuçları çözümleyebilme ve çalışmalarının süreç ve sonuçlarını, o alandaki veya dışındaki ulusal ve uluslararası ortamlarda sistematik ve açık bir şekilde yazılı ya da sözlü olarak aktarabilme becerisi edinebilme
- Disiplinler arası takımlarda liderlik yapma ve gerekli sorumluluğu alarak karmaşık durumlarda stratejik çözüm yaklaşımları geliştirebilme becerisi kazanabilme
- En az 1 yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim kurabilme; yaptığı çalışmalar veya hazırladığı ödevlerde yabancı yayınları kullanabilme bilgi ve becerisi kazanabilme
- Gıda mühendisliği alanında özgün fikir ve yöntemler geliştirebilme; sistem ve süreç tasarımlarında yenilikçi çözümler üretebilme becerisi edinebilme
- Alanı ile ilgili yeni ve gelişmekte olan uygulamalar hakkında farkındalık; gerektiğinde bunları inceleme ve öğrenebilme becerisi kazanabilme
- Yaptığı çalışmalar ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması ve diğer bilim insanları/toplum ile paylaşılması esnasında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme yeterliliğine sahip olabilme
- Alanı ile ilgili evrensel sorunlar hakkında duyarlı olabilme
Gıda Yüksek Mühendisi unvanını alan mezunlar gıda endüstrisinde mühendis veya yönetici olarak çalışmaktadır. Doktora programlarına devam edebilirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030032600 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Manisa Celal Bayar University | |
Awarding Body Contact | Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Üniversiteler Mah. 1600. Cad. No:10, 06800 Bilkent, Çankaya/Ankara Phone: 0850 470 0 965 | |
Awarding Body Url | https://en.mcbu.edu.tr/ | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 7 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 7 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | 24 | |
Program Duration | 0 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |