Yeterlilik Kodu | TR0030044648 | |
Yeterlilik Adı | Gıda Mühendisliği Doktora Diploması | |
Sorumlu Kurum | Gümüşhane Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhanevî Kampüsü, Bağlarbaşı Mahallesi 29100 | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.gumushane.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 8 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 8 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 240 | |
Programın Normal Süresi | 4 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | - | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | - | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030044648
- Doktora düzeyi yeterliliklere dayalı olarak, gıda bilimi ve uygulamalarına yönelik olarak ileri düzeyde bilgi sahibi olurlar.
- Gıda mühendisliğinin alt dallarında en son gelişmeleri takip ederek özgün bir araştırma konusunu bağımsız olarak belirleme, tasarlama, uygulama ve sonuçlandırma; bu süreci yönetme becerisi kazanır.
- Bilimsel ve/veya teknolojik yeni bir yöntem ya da prosesi geliştererek yeni bir alana uygulayarak kapsamlı bir çalışma yapma becerisi kazanır.
- Akademik çalışmalarının çıktılarını saygın akademik ortamlarda yayınlayarak bilim ve teknoloji literatürüne katkıda bulunur.
- Gıda biliminde ortaya atılan fikirlerin ve meydana gelen gelişmelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar.
- Ulusal ve uluslararası ortamlarda daha geniş bilimsel ve sosyal topluluklarla ileri düzeyde yazılı ve sözlü olarak akademik sunum yapma ve tartışma becerisi kazanır.
- Bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişmeleri değerlendirme, bilimsel tarafsızlık ve etik sorumluluk bilinciyle topluma aktarma becerisi kazanır.
- Disiplin içi ve disiplinler arası ar-ge çalışmalarında ileri düzey sorumluluk alabilmek için bilimsel alt yapı kazanır.
- Alanı ile ilgili konularda toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunabilme ve bu değerlerin gelişimini destekleyebilme, yaşadığı toplumun bilgi toplumu olma ve bunu sürdürebilme sürecine katkıda bulunabilir.
- Gıda mühendisliği alanında strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilme ve sonuçları kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirme,
- Alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirebilme ve kullanabilme yeteneği kazanır.
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Qualification Code | TR0030044648 | |
Qualification Title | Gıda Mühendisliği Doktora Diploması | |
Awarding Body | Gümüşhane University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://www.gumushane.edu.tr/ | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 8 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 8 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | 240 | |
Program Duration | 4 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | Gains advanced knowledge of food science and its aplpplications based on doctoral level qualifications Determining, designing, applying and finalizing an orginal research topic independently by following the least deveploments in the subbranches of food engineering; gains the ability to manage this process Gains the ability to conduct a comprehensive study by developing a scientific and / or technological new method or process and applying it to a new field. They shall gain of ability yo contribute to scientific and technological literature by publishing the outputs of academic studies printed in respectable academic publications. They shall gain of ability of making critical analysis, synthesis and evaluation of ideas and development in food engineering field. They shall gain of ability yo explain the processes and results of the studies for national and international meetings in a clear, concie and brief manner, both in oral and written presentations. They shall gain of ability to evaluate scientific, texhnological, social and cultural improvements and to transfer knowledge to scoiety objectively with ethical responsibiltiy They shall gain of knowledge of scientific infrastructure to take the responsibility in interdisciplinary and multidisciplinary R&D works. They shall gain of contribute to the solution of encountered issues related to the field of social, scientific, cultural and ethical problems and support the development of theese values. They shall gain of ability of develop strategies, policies and implementation plans in the field of food engineering and evaluated the results within the framework of qualtiy processes. They shal gain of ability sing and evaluating the new knowledge in the field with a systematic approach. | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030044648
Gains advanced knowledge of food science and its aplpplications based on doctoral level qualifications Determining, designing, applying and finalizing an orginal research topic independently by following the least deveploments in the subbranches of food engineering; gains the ability to manage this process Gains the ability to conduct a comprehensive study by developing a scientific and / or technological new method or process and applying it to a new field. They shall gain of ability yo contribute to scientific and technological literature by publishing the outputs of academic studies printed in respectable academic publications. They shall gain of ability of making critical analysis, synthesis and evaluation of ideas and development in food engineering field. They shall gain of ability yo explain the processes and results of the studies for national and international meetings in a clear, concie and brief manner, both in oral and written presentations. They shall gain of ability to evaluate scientific, texhnological, social and cultural improvements and to transfer knowledge to scoiety objectively with ethical responsibiltiy They shall gain of knowledge of scientific infrastructure to take the responsibility in interdisciplinary and multidisciplinary R&D works. They shall gain of contribute to the solution of encountered issues related to the field of social, scientific, cultural and ethical problems and support the development of theese values. They shall gain of ability of develop strategies, policies and implementation plans in the field of food engineering and evaluated the results within the framework of qualtiy processes. They shal gain of ability sing and evaluating the new knowledge in the field with a systematic approach.
Qualification is continuous