Yeterlilik Kodu | TR0030009148 | |
Yeterlilik Adı | Elektrik-Elektronik Mühendisliği Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Kütahya Dumlupınar Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | DPÜ Rektörlük Binası, Evliya Çelebi Yerleşkesi Merkez / Kütahya | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.dpu.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 6 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 6 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Elektronik ve otomasyon | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 240 | |
Programın Normal Süresi | 4 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili dersin bilgi paketinde yer alan ders değerlendirme planında tanımlanmıştır. Programı tamamlamak için bir öğrencinin programa ait tüm dersleri alarak en az 240 AKTS krediyi başarıyla tamamlaması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 2.00/4.00 olması istenir. Bununla birlikte, mezuniyet için öğrencinin 60 iş gününü kapsayan başarılı bir staj yapmış olması gerekmektedir. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | ÖSYM tarafından düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucuna göre bölüme kayıt hakkı kazanmak. Ayrıca belirlenen kontenjanlar doğrultusunda YGS, DGS ve ÇAP sınavları ile kayıt hakkı kazanmak. | |
Başarma Şartları | Programı tamamlamak için bir öğrencinin programa ait tüm dersleri alarak en az 240 AKTS krediyi başarıyla tamamlaması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 2.00/4.00 olması istenir. Bununla birlikte, mezuniyet için öğrencinin 60 iş gününü kapsayan başarılı bir staj yapmış olması gerekmektedir.Programı tamamlamak için bir öğrencinin programa ait tüm dersleri alarak en az 240 AKTS krediyi başarıyla tamamlaması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 2.00/4.00 olması istenir. Bununla birlikte, mezuniyet için öğrencinin 60 iş gününü kapsayan başarılı bir staj yapmış olması gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Bölüm mezunları kamu ve özel sektörün üretim, tasarım, araştırma, geliştirme, bakım-onarım-teknik destek, eğitim-öğretim, teknik satış ve pazarlama çalışma kollarında elektrik-elektronik birimlerinde görev alabilmektedirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030009148
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile ilgili matematik ve fen bilimleri konularında yeterli altyapıya sahip olma; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri elektrik-elektronik mühendisliği çözümleri için beraber kullanabilme becerisi kazandırma.
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçme ve uygulama becerisi kazandırma.
- Bir sistemi, sistem bileşenini ya da süreci analiz etme ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlamalar altında tasarlama becerisi; bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi kazandırma.
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin kullanma becerisi kazandırma.
- Bilgiye erişebilmek için kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi kazandırma.
- Deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi kazandırma.
- Bireysel veya disiplinlerarası proje gruplarında etkin çalışabilme becerisi, sorumluluk alma özgüveni.
- Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi kazandırma.
- Mesleki ve etik sorumluluk bilinci; mühendislik uygulamalarının hukuksal sonuçları hakkında farkındalık.
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincinde olmak; girişimcilik ve yenilikçilik konularının farkında olmak.
- Yeterli seviyede genel kültüre sahip olmak (anadil, yabancı dil, tarih vb)
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili dersin bilgi paketinde yer alan ders değerlendirme planında tanımlanmıştır.
Programı tamamlamak için bir öğrencinin programa ait tüm dersleri alarak en az 240 AKTS krediyi başarıyla tamamlaması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 2.00/4.00 olması istenir.
Bununla birlikte, mezuniyet için öğrencinin 60 iş gününü kapsayan başarılı bir staj yapmış olması gerekmektedir.
ÖSYM tarafından düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucuna göre bölüme kayıt hakkı kazanmak. Ayrıca belirlenen kontenjanlar doğrultusunda YGS, DGS ve ÇAP sınavları ile kayıt hakkı kazanmak.
Bölüm mezunları kamu ve özel sektörün üretim, tasarım, araştırma, geliştirme, bakım-onarım-teknik destek, eğitim-öğretim, teknik satış ve pazarlama çalışma kollarında elektrik-elektronik birimlerinde görev alabilmektedirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Qualification Code | TR0030009148 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Kütahya Dumlupınar University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://www.dpu.edu.tr/ | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 6 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 6 | |
Thematic Areas | Electronics and automation | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description |
| |
Key Competencies | - | |
Further Info |
| |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | Get the right to register to the Department with the grade which is taken from nation-wide Student Selection and Placement Examinations (YGS and LYS). | |
Conditions for Success | The students who are successful in total of 240 ECTS credit lessons, getting at least 2.00 average point of total 4.00, completed the compulsory practical placement period of 60 days, had a passing grade for the reports prepared for these placements, are graduate with the title of Electrical Electronics Enginner.The students who are successful in total of 240 ECTS credit lessons, getting at least 2.00 average point of total 4.00, completed the compulsory practical placement period of 60 days, had a passing grade for the reports prepared for these placements, are graduate with the title of Electrical Electronics Enginner. | |
Progression Paths (Relationship Type) | Department graduates can take positions at production, design, research, development, maintennace, technical support, education, sale and marketing departments of electrical and electronics of public and private sector. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030009148
- Having sufficient background about mathematics and science which is related to the Electrical and Electronics Engineering; the ability of using the institutional and practical information about these areas while solving the problems of Electrical and Electronics Engineering.
- Having the ability to determine, identify, formulate and solve the problems of Electrical-Electronics Engineering;for this purpose the ability of choosing and applying the appropriate analytical and modeling techniques.
- The ability to analyze a system, a component of a system or a process and to design the requirements under realistic limitations; the ability of applying the modern design methods.
- The ability of choosing and using of the modern techniques and equipments for Electrical and Electronics Engineering applications.
- The ability of making research to reach the information and using different types of resources.
- The ability of designing and doing an experiment, collecting data, analyzing results and making comments on these results.
- The ability of working efficiently individually or with different project groups, and taking responsibility.Good command of Turkish language in terms of both oral and written capabilities.
- Be conscious of the professional and the ethics responsibility; be aware of legal consequences of engineering applications.
- Be conscious of the universal and the social effects of solutions and applications of Electrical and Electronics Engineering; be aware of entrepreneurship and modernism.
- Having enough level of general culture (Mother language, foreign languages, history etc)
- This section is explained in the courses description package.
- The students who are successful in total of 240 ECTS credit lessons, getting at least 2.00 average point of total 4.00, completed the compulsory practical placement period of 60 days, had a passing grade for the reports prepared for these placements, are graduate with the title of Electrical Electronics Enginner.
Get the right to register to the Department with the grade which is taken from nation-wide Student Selection and Placement Examinations (YGS and LYS).
Department graduates can take positions at production, design, research, development, maintennace, technical support, education, sale and marketing departments of electrical and electronics of public and private sector.
Qualification is continuous