Yeterlilik Kodu | TR0030008214 | |
Yeterlilik Adı | Deniz ve Liman İşletmeciliği Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | İncivez, Üniversite Cd., 67100 Zonguldak Merkez/Zonguldak | |
Sorumlu Kurum URL | https://w3.beun.edu.tr/ | |
Yönelim | Mesleki | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Yönetim ve idare | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) |
ISCO:08 | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı, yılda iki veya üç dönem olmak üzere iki yıllık bir programı kapsayan, nitelikli insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan ve müfredatın en az %40'ı uygulamalı eğitime dayalı lisans öğretiminin ilk kademesini teşkil eden bir yükseköğretim programıdır.İkinci öğretim olarak da eğitim sağlamaktadır. | |
Öğrenme Ortamları | Öğrenme örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleşir. Ayrıca; uygulamalı eğitimler yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvar ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak yapılmaktadır. | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri öncesi düzeyde sahiptir.
| |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri |
| |
Kalite Güvencesi | Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;
Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır: 1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında Önlisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler. 1.1. Yükseköğretim kurumlarında önlisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir. 1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır. 2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir önlisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür. 3. Belgelendirme: Önlisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; önlisans diploması alır. 4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.
| |
Giriş Şartı | TÜRK ÖĞRENCİLER İÇİN Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü ÖSYS olarak adlandırılan merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir. YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN Yabancı uyruklu öğrenciler, bu programa uluslararası geçerliliği olan SAT I, ACT, GCE vb. gibi sınav sonuçlarına göre yada Üniversitemizce veya Türkiye’deki üniversitelerince yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavından ilgili yönergeler çerçevesinde geçerli puan alan adaylar kabul edilmektedir. DEĞİŞİM PROGRAMLARI İÇİN Değişim öğrencilerinin kabulü, BEÜ ile partner üniversite arasında imzalanan ikili anlaşmalar (Erasmus, Farabi, Mevlana ya da Genel Akademik Protokol) çerçevesinde yapılmaktadır. | |
Başarma Şartları | Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek,Stajı tamamlamak ,4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Deniz ve liman işletmeciliği meslek elemanı, denizcilikle ilgili kamu kurumlarında, deniz nakliyat şirketlerinde ve denizcilik sektöründe hizmet veren özel kuruluşlarda (gemi işletmeleri, liman ve tersane işletmeleri, marinalar, balıkçı barınakları, deniz acenteleri, forwarderler, gemi kiralama ve yük brokerlik şirketleri) Ayrıca, turizm sektöründe de görev alabilirler. Eğitimin verildiği okul sayısı sınırlı olduğundan ve üç tarafı denizle çevrili olan ülkemizde deniz ticaretinin ve ulaşımının önemi gün geçtikçe arttığından dolayı iş bulma olanaklarının (yerli ve yabancı firmalarda) oldukça fazla olduğu, özellikle son dönemlerde artan yabancı sermayeli kuruluşlar ve uluslar arası sularda çalışan yabancı gemilerin özellikle eğitimli ve yabancı dil bilen gençlere ihtiyaç duyması bu alanda kariyer planlaması yapan gençler için umut verici olduğu söylenebilir. | |
Yasal Dayanağı | 1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik 1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik 2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35) 2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030008214
ISCO:08
ISCO:08
Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı, yılda iki veya üç dönem olmak üzere iki yıllık bir programı kapsayan, nitelikli insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan ve müfredatın en az %40'ı uygulamalı eğitime dayalı lisans öğretiminin ilk kademesini teşkil eden bir yükseköğretim programıdır.İkinci öğretim olarak da eğitim sağlamaktadır.
Öğrenme örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleşir. Ayrıca; uygulamalı eğitimler yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvar ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak yapılmaktadır.
- Bir iş alanında mesleğini yapabilecek ileri öncesi düzeyde kuramsal ve olgusal kapsamlı bilgilere sahip olup bu bilgilerin sınırlarının farkındadır.
- Bir iş alanında mesleğine özgü ileri öncesi düzeyde kapsamlı bilişsel ve uygulama becerilerine sahip olup bunları yakın iş alanlarında da kullanır.
- Bir iş alanındaki sorunları sahip olduğu ileri öncesi düzeyde kapsamlı bilişsel ve uygulamalı becerilerle analiz eder, yorumlar ve bunlara yönelik kanıta dayalı yeni çözümler geliştirir.
- Bireysel ya da ekip üyesi olarak mesleğini icra eder ve mesleğine ilişkin beklenmeyen durumları algılar, gözetir ve yönetir.
- Kendisinin ve başkalarının performans düzeyini değerlendirir ve geliştirir.
- Mesleki bilgi ve becerilerini eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir, öğrenme gereksinimlerini belirler ve bunları karşılamaya yönelik hayat boyu öğrenme anlayışına sahiptir.
- Anadilinde yazılı ve sözlü olarak etkili iletişim kurar ve bir yabancı dili en az
- Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyi'nde kullanır.
- Alanına özgü bilişim teknolojilerini en az Avrupa Bilgisayar Kullanma
- Lisansı Temel Düzeyinde kullanır.
- İş alanıyla ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini alan içi veya alan dışı gruplarla yazılı ya da sözlü olarak paylaşır.
- Temel haklara, kültürel ve evrensel değerlere, sosyal adalete uygun hareket eder.
- Mesleğini icra ederken bilimsel, toplumsal ve etik değerler ile mesleki mevzuat, iş sağlığı ve güvenliğine uygun davranır.
- Mesleğini icra ederken çevreyi korur.
- Sağlıklı yaşam tutum ve davranışlarına sahiptir.
- Ülkesinin sahip olduğu değerleri, tarihi ve kültürel milli alt yapısını, içinde yaşadığı toplumda doğru olmayı ve doğru sosyal hüviyeti önceler.
- Ülkesinin sosyal ve ekonomik sorunlarına ülkenin milli stratejilerini dikkate alarak çözüm getiren ileri öncesi düzeyde beceri, tutum ve davranışlara sahiptir.
- Toplumun örf ve adetlerine riayet eden, topluma has şekil ve özellikleri, milli kültürü, milli birlik ve beraberliği önceleyen ruh ve irade bilincine sahiptir.
Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri öncesi düzeyde sahiptir.
- Okuma yazma yetkinliği
- Çoklu dil yetkinliği
- Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
- Dijital yetkinlik
- Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
- Vatandaşlık yetkinliği
- Girişimcilik yetkinliği
- Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
- Bir dersteki başarı durumu; öğrencinin yarıyıl içinde ara sınavlar, ödevler, uygulamalar ve proje çalışmaları dikkate alınarak hesaplanacak dönem içi çalışma notu ve genel sınav başarısı birlikte değerlendirilerek belirlenir. Genel sınavın ders başarı notuna etkisi % 40, % 50 veya % 60 olabilir. Ortak zorunlu derslerde genel sınavın ders başarı notuna etkisi % 60’dır. Yarıyıl içi başarının ve genel sınavın ders başarı notuna etkisi dersin sorumlu öğretim elemanının görüşü ve ilgiliyönetim kurulu kararı ile belirlenir ve öğrencilere duyurulur.
- Bir dersin başarılmış sayılabilmesi için, ders başarı puanının 100 üzerinden en az 50 olması gerekir.
- Genel veya bütünleme sınavından 100 üzerinden 50 alamayan öğrenci başarısız sayılır.
Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;
- YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.
- YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
- YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:
1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında Önlisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.
1.1. Yükseköğretim kurumlarında önlisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.
1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.
2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir önlisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.
3. Belgelendirme: Önlisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; önlisans diploması alır.
4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır.
Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.
TÜRK ÖĞRENCİLER İÇİN
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü ÖSYS olarak adlandırılan merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.
YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN
Yabancı uyruklu öğrenciler, bu programa uluslararası geçerliliği olan SAT I, ACT, GCE vb. gibi sınav sonuçlarına göre yada Üniversitemizce veya Türkiye’deki üniversitelerince yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavından ilgili yönergeler çerçevesinde geçerli puan alan adaylar kabul edilmektedir.
DEĞİŞİM PROGRAMLARI İÇİN
Değişim öğrencilerinin kabulü, BEÜ ile partner üniversite arasında imzalanan ikili anlaşmalar (Erasmus, Farabi, Mevlana ya da Genel Akademik Protokol) çerçevesinde yapılmaktadır.
Deniz ve liman işletmeciliği meslek elemanı, denizcilikle ilgili kamu kurumlarında, deniz nakliyat şirketlerinde ve denizcilik sektöründe hizmet veren özel kuruluşlarda (gemi işletmeleri, liman ve tersane işletmeleri, marinalar, balıkçı barınakları, deniz acenteleri, forwarderler, gemi kiralama ve yük brokerlik şirketleri) Ayrıca, turizm sektöründe de görev alabilirler. Eğitimin verildiği okul sayısı sınırlı olduğundan ve üç tarafı denizle çevrili olan ülkemizde deniz ticaretinin ve ulaşımının önemi gün geçtikçe arttığından dolayı iş bulma olanaklarının (yerli ve yabancı firmalarda) oldukça fazla olduğu, özellikle son dönemlerde artan yabancı sermayeli kuruluşlar ve uluslar arası sularda çalışan yabancı gemilerin özellikle eğitimli ve yabancı dil bilen gençlere ihtiyaç duyması bu alanda kariyer planlaması yapan gençler için umut verici olduğu söylenebilir.
1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu
1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik
1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik
2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)
2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Qualification Code | TR0030008214 | |
Qualification Title | Associate Degree in Maritime and Port Management Program | |
Awarding Body | Zonguldak Bülent Ecevit University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | https://w3.beun.edu.tr/ | |
Orientation | Occupational | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Management and administration | |
National Occupation Classification |
ISCO:08 | |
Category | Main | |
Credit Value | 120 | |
Program Duration | 2 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | Course grade****** ARTICLE 271.To success at the course, mid-term exams in semester, term studies point which will be calculated with assignments, applications and projects and general exam success will be evaluate together.The final exam effect on the Lectures grade its effect can be 40%, 50% or 60%. General examination effect %60 coursegrade in common compulsory courses. Mid-term success and the overall exam grade effect is set by the opinion of course teacher and Board decision and be announced to the students.2. To be successful at the course academic achievement scores must be at least 50 out of the 100.3. General orsupplementary examinations forstudents who can notget 50out of 100, they are deemed unsuccessful.Notes ****** ARTICLE 281.Degree of course success,achievement scores,its coefficient and points are given below:PerformanceFinal GradeCoefficientPointExcellentAA490-100Good-ExcellentBA3.580-89GoodBB370-79Mid-GoodCB2.560-69MidCC250-59UnsuccessfulFF00-49PassableYT--FailYZ--ExemptedMU--AbsenteeDZ0-Dont enter the ExamGR0-???2.According to Final Grade,a)İf students take one of grade which is AA, BA, BB, CB, CC and YT, they pass.b)İf students take DZ, GR, FF and YZ grade, They are failed and next semester they have to take these lectures again.c)İf students did not enter the lectures they take grade of DZ and They do not enter final and make-up examination d)The students who has right for entering examiantion İf they do not enter exam they take GR grade.e)DZ and GR grade use like a FF and they use in GPAf)YT grade which gives if students make success about their internshipg)YZ grade which gives if students make unsuccess about their internshiph)MU grade which uses for exempted exam and students make success about this lecture, they take1Have basic knowledge in the field.2To gain knowledge in the field of logistics and management and to use this ability during stundents decisions, actions and behaviors3Analyzing information related to the field, has the ability to interpret and evaluate.4Perform the duties and responsibilities which is assigned to him.5Take responsibility as a team member for encountered in practice or unforeseen problems6Critically to evaluate the acquired knowledge and skills7To show understanding about continuity of learning needs8Students can be participate programs which is about the learning needs9The knowledge, skills and suggestions related to the field to explain the relevant person form of written and oral10Are prone to help colleagues.11The person who has European Language Portfolio A2 Level (at least in the field to keep track of information and that can communicate with colleagues)and a knowledge of foreign languages??.12The person who has field needs at least Foundation European Computer User License with computer software to uses information and communication technologies.13Organization / Institution to act suitably its social ethics and work14The person who has enough conscious about Social rights, social justice, quality and cultural values, environmental protection, occupational health and safety issues15The person who has to open changing and innovation. | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | FOR TURKISH STUDENTSİn the framework of regulations set by Higher Education Corporation (YOK), Student admission to the this program is made by OSYS which is call central examination system. Students who want to attend the program they reported their preferences after that according to their score on this exam students is placed the relevant program by Measurement Selection and Placement Center.FOR FOREIGN STUDENTSStudents who have foreign nationals, They can enter this program with their SAT I, ACT, GCE etc. exams point which has internationally recognized or Foreign StudentExam which is made by in our university or the others Turkish University after that within the framework of guidelines applicants who has current ratings are considered.FOR EXCHANGE PROGRAMAcceptance of the exchange students,signed bilateral agreements between the partner universities with BEU (Erasmus, Farabi, Mevlana or General Academic Protocol) is performed in that accordance. | |
Conditions for Success | 1Have basic knowledge in the field. 2To gain knowledge in the field of logistics and management and to use this ability during stundents decisions, actions and behaviors 3Analyzing information related to the field, has the ability to interpret and evaluate. 4Perform the duties and responsibilities which is assigned to him. 5Take responsibility as a team member for encountered in practice or unforeseen problems 6Critically to evaluate the acquired knowledge and skills 7To show understanding about continuity of learning needs 8Students can be participate programs which is about the learning needs9The knowledge, skills and suggestions related to the field to explain the relevant person form of written and oral 10Are prone to help colleagues. 11The person who has European Language Portfolio A2 Level (at least in the field to keep track of information and that can communicate with colleagues)and a knowledge of foreign languages. 12The person who has field needs at least Foundation European Computer User License with computer software to uses information and communication technologies. 13Organization / Institution to act suitably its social ethics and work 14The person who has enough conscious about Social rights, social justice, quality and cultural values, environmental protection, occupational health and safety issues15The person who has to open changing and innovation.To complete the program successfully, to pass all of the available courses in the program (120 AKTS )To complete an internship,At least to obtain 2.00 grade point average out of 4.00 | |
Progression Paths (Relationship Type) | Marine and port operations staff, publicinstitutions related to maritime ,marine transportation companies and the maritime industry, servingin private institutions (shipbuilding enterprises, port and shipyard businesses, marinas, fishing ports, marine brokers, forwarders, ship chartering and freight brokerage companies) Also, they can work in the tourism sector.The number of schools is limited about is given education, three sides surrounded by the sea in our country maritime trade and transport importance of increased day by day it effects job opportunities(both domestic and foreign firms) which is pretty much, especially in recent years, increasing foreign investors and foreign vessels which is working in international waters, especially they need educatedand multilingual young people it is good opportunity for students who want to make career advancement | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030008214
ISCO:08
ISCO:08
Course grade****** ARTICLE 271.To success at the course, mid-term exams in semester, term studies point which will be calculated with assignments, applications and projects and general exam success will be evaluate together.The final exam effect on the Lectures grade its effect can be 40%, 50% or 60%. General examination effect %60 coursegrade in common compulsory courses. Mid-term success and the overall exam grade effect is set by the opinion of course teacher and Board decision and be announced to the students.2. To be successful at the course academic achievement scores must be at least 50 out of the 100.3. General orsupplementary examinations forstudents who can notget 50out of 100, they are deemed unsuccessful.Notes ****** ARTICLE 281.Degree of course success,achievement scores,its coefficient and points are given below:PerformanceFinal GradeCoefficientPointExcellentAA490-100Good-ExcellentBA3.580-89GoodBB370-79Mid-GoodCB2.560-69MidCC250-59UnsuccessfulFF00-49PassableYT--FailYZ--ExemptedMU--AbsenteeDZ0-Dont enter the ExamGR0-???2.According to Final Grade,a)İf students take one of grade which is AA, BA, BB, CB, CC and YT, they pass.b)İf students take DZ, GR, FF and YZ grade, They are failed and next semester they have to take these lectures again.c)İf students did not enter the lectures they take grade of DZ and They do not enter final and make-up examination d)The students who has right for entering examiantion İf they do not enter exam they take GR grade.e)DZ and GR grade use like a FF and they use in GPAf)YT grade which gives if students make success about their internshipg)YZ grade which gives if students make unsuccess about their internshiph)MU grade which uses for exempted exam and students make success about this lecture, they take1Have basic knowledge in the field.2To gain knowledge in the field of logistics and management and to use this ability during stundents decisions, actions and behaviors3Analyzing information related to the field, has the ability to interpret and evaluate.4Perform the duties and responsibilities which is assigned to him.5Take responsibility as a team member for encountered in practice or unforeseen problems6Critically to evaluate the acquired knowledge and skills7To show understanding about continuity of learning needs8Students can be participate programs which is about the learning needs9The knowledge, skills and suggestions related to the field to explain the relevant person form of written and oral10Are prone to help colleagues.11The person who has European Language Portfolio A2 Level (at least in the field to keep track of information and that can communicate with colleagues)and a knowledge of foreign languages??.12The person who has field needs at least Foundation European Computer User License with computer software to uses information and communication technologies.13Organization / Institution to act suitably its social ethics and work14The person who has enough conscious about Social rights, social justice, quality and cultural values, environmental protection, occupational health and safety issues15The person who has to open changing and innovation.
FOR TURKISH STUDENTSİn the framework of regulations set by Higher Education Corporation (YOK), Student admission to the this program is made by OSYS which is call central examination system. Students who want to attend the program they reported their preferences after that according to their score on this exam students is placed the relevant program by Measurement Selection and Placement Center.FOR FOREIGN STUDENTSStudents who have foreign nationals, They can enter this program with their SAT I, ACT, GCE etc. exams point which has internationally recognized or Foreign StudentExam which is made by in our university or the others Turkish University after that within the framework of guidelines applicants who has current ratings are considered.FOR EXCHANGE PROGRAMAcceptance of the exchange students,signed bilateral agreements between the partner universities with BEU (Erasmus, Farabi, Mevlana or General Academic Protocol) is performed in that accordance.
Marine and port operations staff, publicinstitutions related to maritime ,marine transportation companies and the maritime industry, servingin private institutions (shipbuilding enterprises, port and shipyard businesses, marinas, fishing ports, marine brokers, forwarders, ship chartering and freight brokerage companies) Also, they can work in the tourism sector.The number of schools is limited about is given education, three sides surrounded by the sea in our country maritime trade and transport importance of increased day by day it effects job opportunities(both domestic and foreign firms) which is pretty much, especially in recent years, increasing foreign investors and foreign vessels which is working in international waters, especially they need educatedand multilingual young people it is good opportunity for students who want to make career advancement
Qualification is continuous